Viikonloppuna on ihana nautiskella pizzaa sohvalla perheen kera ja vahtia tv-sarjoja. Olen huomannut, että iän myötä kroppani ei pidä liiemmin hiivasta. Tästä syystä olen alkanut vähentämään hiivaa lähes kaikista leipomuksista ja lopputulos on minusta jopa parempi. Tämä pizzataikina ei paljoa hivaa kaipaa, sillä se nousee kaikessa rauhassa yön yli. Resepti löytyy myös syksyllä ilmestyneestä Vappu Leipoo kirjastani.

Pizza on koko perheen lemppari!

Yön yli pizza

3-5g hiivaa (vajaa teelusikallinen)

vajaa tl suolaa

2,5 dl vettä

reilu loraus oliiviöljyä

7-8 dl ”0” pizzajauhoja tai durumvehnäjauhoja

 

täytteeksi: tomaattikastiketta, (jos haluat tehdä sen itse, ohessa resepti)

juustoraastetta, mozzarellaa, kinkkua,salamia, tomaattia, sieniä, paprikaa tai mitä ikinä mielesi tekee…

Pizzataikina saa kuplia yön yli, jolloin hiivaa ei juurikaan tarvita.

 

Liota hiiva veteen. Lisää joukkoon suola ja noin 5dl jauhoja, niin että syntyy vähän vellimäinen taikina. Jätä taikina yöksi huoneenlämpöön liinan alle kohoamaan. Taikina voi kohota myös iltaan asti, jos haluat leipoa vasta illalla.

Kun olet aikeissa alkaa leipomaan, lisää joukkoon loput vehnäjauhot ja vaivaa sekaan myös öljy. Anna taikinan kohota vielä noin 20-30 min. Tämän vaiheen voit tehdä parikin tuntia ennen leipomista. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Alusta taikinaa jauhojen kera pyörittelemällä ja painelemalla sitä. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista levyä 2-3 minuuttia uunissa ennen täytteiden laittoa, näin saat pohjan pysymään rapeana ihan tavallisellakin uunilla. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta ja täytteitä mielesi mukaan, ei kuitenkaan kannata laittaa 2-3 enempää, jotta koostumus säilyy pizzamaisena. Ripottele päälle juustoraaste tai viipaloitu mozzarella. Paista pizzaa 5-8 minuuttia, kunnes juusto kuplii ihanasti pinnalla.

 

Tomaattikastike:
1prk tomaattipyreetä
1tlk 500g paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
n. 1tl suolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa

 

Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja pyörittele vielä hetki. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää mausteet. Kiehauta, jonka jälkeen anna hautua pienellä lämmöllä siihen asti, kunnes alat leipomaan.

 

Kommentit (1)

Kuivahiiva? Tuore? Miksei sitä koskaan sanota…

Kommentoi juttua: Yön yli pizza

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Huoli pois. #kauanodotettuloma #vacaymode
  • Onhan se aika mahtava fiilis, kun näkee oman suunnittelemansa kattilan ruotsalaisessa ruokalehdessä, jota on ostanut nuoresta tytöstä saakka! Näitä #vappukeittiossa astioita ja muita tuotteita saa helposti @muurladesign nettikaupasta ja valikoiduilta jälleenmyyjiltä kautta maan! #enamelware #muurladesign #designfromfinland #matmagasinet
  • Melkein 10h unta, okei pätkissä, mut kuitenkin ja päälle avanto: ei voi tulla kun hyvä päivä! 😍👌❄️🏊🏻‍♀️#iceswimming #avantouinti #sundayfunday #vapaapäivä
  • Gaalahumusta lumihommiin. That’s way life goes!😂👌💪#kultainenvenla #lifeaftergala
  • Valmiina Venlaan! Kiitos tuhannesti teille, jotka meitä jaksatte pukea ja puunata, kuten kuvien erosta huomaa, nämä ihmiset eivät ole turhia: style: @maryam.razavi muah: @keikumakeup @satuarvo Iso kiitos puvuista @katriniskanenofficial 😘😘🙏🙏#kultainenvenla TV2:lla suorana klo 20!
#hosts #finnishgoldenglobes #livetv @marjahintikka
  • Museon pystytys vaatii vuosi vuodelta enemmän jengiä!😂😂😂 Tänään suora lähetys TV2:lla klo 20! #kultainenvenla #finnishgoldenglobes #host #muah by @keikumakeup @satuarvo
  • Ei enää montaa viikkoa ja me tullaan sun olohuoneeseen w @marjahintikka joka keskiviikko suorana klo 21 @avasuomi Vieraita buukkaillaan jo kovaa vauhtia ja 6.2.  tärähtää, oothan messissä? #vappujamarjalive #talkshow #hosts

vappendaali

X