Viikonloppuna on ihana nautiskella pizzaa sohvalla perheen kera ja vahtia tv-sarjoja. Olen huomannut, että iän myötä kroppani ei pidä liiemmin hiivasta. Tästä syystä olen alkanut vähentämään hiivaa lähes kaikista leipomuksista ja lopputulos on minusta jopa parempi. Tämä pizzataikina ei paljoa hivaa kaipaa, sillä se nousee kaikessa rauhassa yön yli. Resepti löytyy myös syksyllä ilmestyneestä Vappu Leipoo kirjastani.

Pizza on koko perheen lemppari!

Yön yli pizza

3-5g hiivaa (vajaa teelusikallinen)

vajaa tl suolaa

2,5 dl vettä

reilu loraus oliiviöljyä

7-8 dl ”0” pizzajauhoja tai durumvehnäjauhoja

 

täytteeksi: tomaattikastiketta, (jos haluat tehdä sen itse, ohessa resepti)

juustoraastetta, mozzarellaa, kinkkua,salamia, tomaattia, sieniä, paprikaa tai mitä ikinä mielesi tekee…

Pizzataikina saa kuplia yön yli, jolloin hiivaa ei juurikaan tarvita.

 

Liota hiiva veteen. Lisää joukkoon suola ja noin 5dl jauhoja, niin että syntyy vähän vellimäinen taikina. Jätä taikina yöksi huoneenlämpöön liinan alle kohoamaan. Taikina voi kohota myös iltaan asti, jos haluat leipoa vasta illalla.

Kun olet aikeissa alkaa leipomaan, lisää joukkoon loput vehnäjauhot ja vaivaa sekaan myös öljy. Anna taikinan kohota vielä noin 20-30 min. Tämän vaiheen voit tehdä parikin tuntia ennen leipomista. Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Alusta taikinaa jauhojen kera pyörittelemällä ja painelemalla sitä. Kauli taikina mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista levyä 2-3 minuuttia uunissa ennen täytteiden laittoa, näin saat pohjan pysymään rapeana ihan tavallisellakin uunilla. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta ja täytteitä mielesi mukaan, ei kuitenkaan kannata laittaa 2-3 enempää, jotta koostumus säilyy pizzamaisena. Ripottele päälle juustoraaste tai viipaloitu mozzarella. Paista pizzaa 5-8 minuuttia, kunnes juusto kuplii ihanasti pinnalla.

 

Tomaattikastike:
1prk tomaattipyreetä
1tlk 500g paseerattua tomaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
n. 1tl suolaa
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa

 

Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja pyörittele vielä hetki. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja lisää mausteet. Kiehauta, jonka jälkeen anna hautua pienellä lämmöllä siihen asti, kunnes alat leipomaan.

 

Instagram

  • Rapujuhlat #crayfishparty #seasonopening #rapujuhlat #hanko @hannakaronen @minnabussey @oljagrishpun @sonia.maaria
  • Ystävät, tuo jännä elämän eliksiiri.😍❤️👌💎#tammerfest #likkojenlenkki
  • Naapuriin voi myös uida.😂🏊🏻‍♀️#iltauinti #nofilter #visitingneighbours #mökkilife
  • Hei Pupsit! Uusi lomaviikko edessä, huoli pois! 👌🌞💎#vacaymode
  • Olen aika onnellinen, että olen saanut tartutettua aamu-uinti taudin toiseenkin perheenjäseneen.❤️💪👌😍 #morningswim #likemotherlikedaughter #mygirl #viola
  • Oman puun kirsikoista syntyy järkyttävän hyvä hilloke, joka toimii juustojen kaverina, kuin junan vessa. Lupaan laittaa reseptin huomenna mun #vappukeittiossa blogiin, joka löytyy @kotiliesi netistä.👌🍒#kirsikka #kirsikkapuu #omastamaasta #kirsikkahilloke #cherries #frommygarden
  • En saa nykyään kommentoida Teemun työasioita juuri mitenkään, mutta sanonpa sen, että elämä pelifirman toimitusjohtajan rinnalla on melkoista vuoristorataa, eikä ainakaan tylsää. Olen valtavan ylpeä ja helpottunut, että tämä mielettömän hieno peli on vihdoin ulkona. @nxtgms jokainen työntekijä on supersankari, jotka ansaitsevat nyt kunnon yöunet!🔥💪Niin  ja kannattaa muuten ladata, mutta muista 17v ikäraja! Mäkin aloin pelaamaan, enpä olisi kuuna päivänä uskonut!😂😂👌👌💎💎#twdourworld #thewalkingdead

vappendaali

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.