rakuunavoilla maustettua kevätkananpoikaa ja kvinoasalaattia appelsiinilla ja fetajuustolla

Ruokalista viikko 11: Säväytä yrteillä

Tällä viikolla vietetään yrttiviikkoa. Tuoreet yrtit ovat vaivaton tapa saada arkiruokaan makua ja raikkautta. Suomalaisten suosikkiyrtteihin lukeutuvat tilli, basilika ja persilja. Nappaa maukkaat reseptit ja poimi ostoskoriisi niiden lisäksi myös rakuunaa, minttua, korianteria ja rosmariinia. Maistuisiko italialainen klassikko saltimbocca, rakuunavoilla sivelty kevätkananpoika tai aasialaisvivahteinen quorn-curry?

Maanantai

Fusilli al limone e basilico

30-60 min
0

Fusilli al limone e basilico eli sitruuna-basilikapasta valmistuu vähistä aineksista, mutta hurmaa herkullisuudellaan.

Tiistai

Kermaiset ahvenfileet

30-60 min
4

Kermaiset ahvenfileet valmistuvat vähällä vaivalla. Sinapilla terästetty kermakastike korostaa ahvenen miedon hienostunutta makua. Lisää kermaisiin ahvenfileisiin vain tilliä ja ruohosipulia.

Keskiviikko

Intialainen quorn curry

30-60 min
4

Quorn-curry on mausteinen ja muheva kasvisruoka. Pakastealtaasta löytyvä quorn on hyvä proteiinin lähde kasvisruokavalioon. Intialaiset mausteet tekevät tästä vegeherkusta hykerryttävän hyvän. Tarjoile quorn-curry keitetyn basmatiriisin, tuoreen korianterin, naanleivän ja raikkaan raita-jogurttikastikkeen kanssa.

Torstai

Marokkolaiset lihapullat

30-60 min
4

Marokkolaiset lihapullat tehdään karitsan jauhelihasta ja maustetaan muikeasti mintulla. Lihapullat paistetaan ensin uunissa ja tarjotaan lopuksi herkullisen mausteisen tomaattikastikkeen kera.

Perjantai

Saltimboccaa broilerista

alle 30 min
4

Salvialla ja Prosciutto-kinkulla höystetyn saltimboccan nimi tulee italian sanoista saltare eli hypätä ja bocca eli suu. Saltimboccan sanotaan olevan niin herkullista, että se kirjaimellisesti "hyppää suuhun". Saltimbocca on yksi roomalaisen keittiön ja koko Italian tunnetuimmista ruoista. Perinteisesti se tehdään vasikasta, mutta broileri on hyvä vaihtoehto.

Lauantai

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

30-60 min
6

Rosmariinisiika paahdetaan kokonaisena uunissa ja on herkullinen vaihtoehto uunilohelle. Siika on maustettu Välimeren tapaan sitruunalla ja rosmariinilla. Lisukeperunat kypsyvät kalan kanssa rinta rinnan.

Sunnuntai

Rakuunavoilla maustettua kevätkananpoikaa

30-60 min
4

Rakuunavoi antaa yrttistä makua annoskokoisiin kevätkananpoikiin. Jos kevätkananpoikia ei ole saatavilla, ruoka onnistuu myös kokonaisesta broilerista.

Jälkiruoka

Valkosuklaamousse minttukastikkeella

yli 60 min
0

Valkosuklaamousse minttukastikkeella yhdistää ihanalla tavalla makeaa ja raikasta. Tuoreista yrteistä pyöräytetty vihreä minttukastike maustetaan aikuiseen makuun minttuliköörillä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 11: Säväytä yrteillä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X