kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset

Ruokalista viikko 17: Vappuruokaa koko viikoksi

Tällä viikolla vietetään vappua ja siksi tarjolla on hauskaa sormisyötävää, rentoa katuruokaa sekä ruokaisia salaatteja, jotka sopivat ateriaksi sellaisenaan tai pakattavaksi mukaan vaikka piknik-koriin. Nappaa myös parhaiden vappumunkkien ohje talteen.

Maanantai

Välimeren pastasalaatti

alle 30 min
15

Maukas pastasalaatti maistuu lounaseväänä, illanistujaisissa, brunssilla ja juhlien noutopöydässä. Välimerellinen makupaletti ja raikas ulkonäkö takaavat salaatin suosion!

Tiistai

Rapu-perunakroketit ja yuzumajoneesi

yli 60 min
4

Rapu-perunakroketit ja mausteinen yuzymajoneesi sopivat naposteltaviksi illanvietossa tai vaikka osaksi buffetpöydän tarjoiluja. Friteeraus viimeistelee herkulliset pallukat.

Keskiviikko

Vietnamilainen kanasalaatti

alle 30 min
15

Yksi parhaista tavoista hyödyntää herkullinen varhaiskaali, on tehdä siitä salaatti. Vietnamilainen kanasalaatti on ruokaisa ja mehevä salaatti, josta löytyy niin makua kuin suutuntumaakin.

Torstai

Pankopaneroidut kananuijat ja rakuunadippi

yli 60 min
6

Paneroidut kananuijat ovat niin lasten kuin aikuistenkin mieleen. Japanilainen panko-korppujauho takaa superrapean lopputuloksen.

Perjantai

Peruna-kikhernesalaatti

30-60 min
4

Ruokaisa salaatti tehdään perunoista ja kikherneistä. Salaatti toimii liharuokien lisukkeena tai lounaana ihan sellaisenaan.

Jälkiruoka

Munkit suolakinuskitäytteellä

yli 60 min
20

Munkit suolakinuskitäytteellä on vapun kiistaton ykkösherkku. Juusto- ja kinuskikakuista tuttu tuorejuusto-kinuskitäyte hurmaa nyt myös munkeissa.

Lauantai

Kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset

yli 60 min
4

Kasvishodarit ja palsternakkaranskalaiset on letkeää kesäruokaa. Itse tehty vegemakkara vie hodarit ihan uudelle tasolle. Aromikas palsternakka sopii erinomaisesti ranskalaisiin perinteisen perunan sijaan.

Jälkiruoka

Toffeiset popparitikkarit

alle 30 min
18

Toffeiset popparitikkarit ovat ihanan tahmaisia herkkupaloja, joissa makean toffeen sekaan rouhitaan yllättäviä suolapähkinäsattumia.

Sunnuntai

Sillitortilla

alle 30 min
8

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 17: Vappuruokaa koko viikoksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X