Naudan sisäfilee, grillattua parsaa ja sitruunahollandaise

Ruokalista viikko 18: Parsasesongin parhaat ruoat

Parsa on kevään odotetuimpia sesonkikasviksia ja tällä viikolla sillä päästään herkuttelemaan viikon jokaisena päivänä. Pyöräytä parsasta nopea pyttipannu tai munakas, sujauta sitä pizzan päälle muiden varhaisvihannesten kanssa tai grillaa lisukkeeksi ja tarjoa naudan sisäfileen sekä hollandaisekastikkeen kera. Muista sunnuntaina myös äitiä ja leivo kahvipöytään näyttävä limetti-mantelikakku.

Maanantai

Parsa-yrttimunakas

alle 30 min
0

Ruokaisa, kauniin keväinen munakas syntyy helposti vihreistä parsoista, kevätsipulista ja tuoreista yrteistä. Tämän munakkaan juju on kuullottaa parsaa ja kevätsipuleita hetki öljyssä. Parsa-yrttimunakas sopii tarjottavaksi keväisillä brunsseilla tai lounailla sekä juhlavana iltapalana.

Tiistai

Katkarapu-parsapyttipannu

alle 30 min
4

Varhaisperunoista, parsoista ja katkaravuista pyöräytetyn alkukesän pyttipannun maustaa pikantti uutuus, suolayrtti.

Keskiviikko

Parsa-perunasalaatti

yli 60 min
8

Parsa-perunasalaatti maistuu pääsiäisaterialla kananmunien kanssa. Jätä munat rohkeasti löysäksi sisältä.

Torstai

Parsakeitto

30-60 min
6

Tämä parsakeitto on nopea ja helppo valmistaa. Kermaisen pehmeä parsakeitto saa täyteläisyyttä perunasta ja valkosipulituorejuustosta, raikkautta tuoreista yrteistä. Osan nesteestä voi korvata tilkalla valko-tai kuohuviiniä. Parsakeittoon käytetään joko koko parsa tai vain varret, jolloin nuput tarjotaan erikseen.

Perjantai

Varhaisvihannespizza

30-60 min

Valloita vieraasi tai hemmottele perhettäsi värikkäällä varhaisvihannespizzalla. Vihreät parsat, kevätsipulit sekä herneet ja herneenversot tuovat kevään kielelle.

Lauantai

Savulohi-parsarisotto

30-60 min
4

Savulohi-parsarisotto on italialaisen klassikkoruoan keväinen versio. Risottoa maustavat valkoviini, curry, sitruuna ja ruohosipuli.

Sunnuntai

Naudan sisäfilee, grillattua parsaa ja sitruunahollandaisekastike

yli 60 min
10

Grilliliha sopii juhliin. Naudan sisäfilee valmistuu nopeasti grillissä. Samalla grillaat parsat lisukkeeksi. Hollandaise on klassikkokastike ja helppo tehdä.

Jälkiruoka

Limetti-mantelikakku

yli 60 min
10

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 18: Parsasesongin parhaat ruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X