lihapulla-tortellinikeitto

Ruokalista viikko 22: Helpot arkiruoat tuunataan valmiista

Aina välillä keittiössä on lupa vetää mutkat suoriksi ihan luvan kanssa ja mennä yli siitä, mistä aidat ovat jo kaatuneet - mausta tinkimättä. Tämän viikon helpot ja nopeat ruoat tuunataan valmisruokia ja -kastikkeita apuna käyttäen.

Maanantai

Kofta-härkispyörykät kookoskastikkeessa

30-60 min
4

Intialainen ruoka on makujen ilotulitusta. Kokeile tätä helppoa ja nopeaa vegeruokaa, jossa oikaistaan ja käytetään valmisvegepyöryköitä. Pyörykät saavat kaverikseen kookoskastikkeen.

Tiistai

Kana-nuudelikeitto

alle 30 min
6

Kana-nuudelikeitto valmistuu nopeasti valmiiksi kypsennetystä broilerin lihasta ja siitä riittää monelle. Koristele keitto hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla.

Keskiviikko

Sweet chili -seiti

alle 30 min
4

Viikon huokea kala­-ateria syn­tyy pakastesei­tistä, joka upote­taan herkulliseen sweet chili -­ker­makastikkeeseen.

Torstai

Lihapulla-tortellini -keitto

alle 30 min
4

Lihapulla-tortellini -keitto valmistuu nopeasti ja hieman huijaamalla. Avun kiireisen kokin arkiruokarumbaan tuovat valmiit juustotäytteiset tortellinit, lihapullat ja maustettu ruokakerma.

Perjantai

Broilerivokki

alle 30 min
2

Valmiiksi paloitellut wokki-, uuni- tai grillijuurekset nopeuttavat arjen ruoanvalmistusta. Pyöräytä ne vokissa broilerisuikaleiden kanssa ja mausa helppotekoisella, mutta maukkaalla kastikkeella.

Lauantai

Hodarivuoka

30-60 min
8

Hodarivuoka on helppo tapa valmistaa hodarit isolle porukalle kerralla. Tarjoile ne itse tehdyn kurkkusalaatin kanssa.

Sunnuntai

Lohikiusaus

30-60 min
6

Kotiruokien kunkku on mehevä ja kermainen lohikiusaus. Tuore tilli ja sitruuna ovat sen salaisuus. Kyseessä on todellinen lohturuoka, jota pitää saada säännöllisin väliajoin. Herkullinen lohikiusaus valmistuu vikkelästi pakaste-altaasta löytyvästä peruna-sipulisekoituksesta, mutta ohje toimii myös tuoreesta perunasta. Kokeile lohikiusausta myös viipaleina lohilaatikon tapaan.

Jälkiruoka

Eton mess -marenkijälkiruoka

alle 30 min
8

Eton mess on perinteinen englantilainen jälkiruoka, joka koostuu vatka­tusta kermasta, marjoista ja marengista. Täydellinen kesäjälkiruoka on helppo ja nopeatekoinen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 22: Helpot arkiruoat tuunataan valmiista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X