Pizza bianca suolasitruunoilla ja sardellilla

Ruokalista viikko 23: Inspiraatiota ihanasta Italiasta

Italialainen keittiö on monen suosikki. Eikä ihme! Saapasmaan ruokakulttuuri on paljon muutakin kuin pizzaa ja pastaa. Tällä viikolla herkutellaan muun muassa gremolatabroilerilla, lohi piccatalla ja grillatuilla lampaankyljyksillä.

Maanantai

Cacio e pepe -pasta

alle 30 min
4

Pecorino romano on juustonystävän ja herkkusuun mieleen. Huippukokit ympäri maailman ylistävät tätä pastareseptiä. Cacio e pepe -pasta on nerokkain pastaruoka, mitä on olemassa.

Tiistai

Lohi piccata

30-60 min
4

Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku.

Keskiviikko

Gremolatabroileri

yli 60 min
4

Gremolatabroileri on helppo broileriruoka, joka tuo mieleen Italian auringon. Italian yrtit, paahdetut tomaatit ja mantelinen gremolatakuorrutus loihtivat broileriin makua ja väriä.

Torstai

Italialainen hääkeitto eli Minestra maritata

30-60 min
4

Italialainen hääkeitto ei ole häissä tarjottava keitto, vaan tarkoittaa sitä, että raaka-aineet ovat hienosti naimisissa keskenään. Herkullinen keitto tuo kaivattua vaihtelua jauhelihakierteeseen.

Perjantai

Pizza bianca suolasitruunoilla ja sardellilla

30-60 min
0

Himoitsetko jotain pikkusuolaista? Tätä kombinaatiota ei voita mikään. Suolainen sitruuna ja sardelli yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi pizzan päällä. Kaada lasiin kyytipojaksi italialaista Peroni-olutta.

Lauantai

Risotto milanese

alle 30 min
4

Risotto milanese on italialainen klassikkoruoka, joka maustetaan sahramilla. Upean keltainen risotto maustettiin aikoinaan sahramin lisäksi muskottipähkinällä ja luuytimellä. Jos haluat kokeilla tätä versiota, vaihda kasvisliemi ydinluista keitettyyn lihaliemeen ja lisää ripaus muskottia mukaan.

Sunnuntai

Grillatut lampaankyljykset ja gremolata-yrttitahnaa

30-60 min
10

Karitsankyljykset voi syödä vaikka sormin. Luusta on näppärä pitää kiinni ja italialainen yrttikastike suorastaan sulaa suuhun. Tarjoa gremolatamaustettuja lampaankyljyksiä kesän grillijuhlissa.

Jälkiruoka

Affogato al caffè

alle 30 min
4

Affogato al caffè -jälkiruoka yhdistää kuuman espresson ja kylmän vaniljajäätelön. Affogato on italiaa, ja sana merkitsee hukkunutta. Vaniljajäätelö hukkuu tässä kahvinystävän jälkiruoassa espressoon.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 23: Inspiraatiota ihanasta Italiasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X