kokonaisena grillattu siika

Ruokalista viikko 27: Kesän parhaat kalaruoat

Polskiiko katiskassa pikkusinttejä vai oliko kalaonni myötä ja onkeen tarttui isompikin vonkale? Upota mökkilaiturilta narratut ahvenet kepeään kalakeittoon tai grillaa kesäkeittiössä näyttävä kokonainen siika. Savusärjestä valmistettu tahna ja nopeat savumuikkutortillat syntyvät alkeellisemmassakin mökkikeittössä vaivatta. Tämän viikon ruokalista kokoaa yhteen kesän parhaat kalaruoat.

Maanantai

Savusärkitahnaa, varhaisperunoita ja lämmin munakastike

alle 30 min
4

Savusärjistä loihdit kesän helpoimmat lounaat. Lisäksi tarvitset vain varhaisperunoita ja isoäidin ohjeella valmistettua lämmintä munakastiketta.

Tiistai

Savukalasalaatti

yli 60 min
10

Savukalasalaatti toimii juhlien pitopöydissä ja vaikkapa saunan jälkeisenä iltapalana. Suosi kotimaista kalaa. Savulahna sopii loistavasti salaattiin. Pienet varhaisperunat ovat oivallisia perunasalaatissa, eikä niitä tarvitse pilkkoa. WWF:n kalaopas auttaa tekemään vastuullisia kalavalintoja.

Keskiviikko

Savustettua lakritsilohta ja grillattua maissi-nektariinisalaattia

30-60 min
6

Makean suolainen lakritsilohi ja grillattu maissi-nektariinisalaatti ovat yhdessä kesän lyömätön makupari.

Torstai

Ahvenkeitto

30-60 min
4

Ahvenkeitto kesäinen ja kevyt ruoka, joka tehdään kirkasliemisenä ilman kermaa. Selleri ja fenkoli tuovat liemeen makua ja meininkiä.

Perjantai

Savumuikkutäytteiset tortillat ja varhaisvihannescoleslaw

alle 30 min
4

Tänä kesänä tortillat täytetään trendikkäästi savumuikuilla ja mehukkaalla kaalisalaatilla.

Lauantai

Sikke Sumarin kokonaisena grillattu siika

30-60 min
4

Kokonaisena grillattu siika täytetään sitruunalla ja yrteillä. Kokonaisena kypsennetty kala on helppoa kesäruokaa ja siinä on enemmän makua kuin fileessä. Siika sopii rasvaisuutensa takia sekä savustukseen että grilliin.

Sunnuntai

Lohi-kesäkurpitsa-saaristolaisleipälaatikko

yli 60 min
4

Lohi-kesäkurpitsalaatikossa on rapea saaristolaisleipäkuori. Sen alta paljastuu kermainen täyte, johon tilli ja sitruuna tuovat kesäisen vivahteen.

Jälkiruoka

Helppo mustikkapiirakka

alle 30 min
8

Helppo mustikkapiirakka kruunaa kesäisen kahvihetken. Mantelimassa antaa mustikkapiirakan muropohjalle täyteläistä herkullisuutta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 27: Kesän parhaat kalaruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X