sienipizza

Ruokalista viikko 35: Makoisat sieniruoat

Mitä ihania herkkuja metsät ovatkaan juuri nyt pullollaan! Tatit, kantarellit, mustatorvisienet ja muut metsien aarteet löytävät loistavan loppusijoituskohteen sienipizzasta, risotosta sekä kermaisesta keitosta ja muhkeasta lasagnesta. Viikon ruokalista kokoaa yhteen syksyn herkullisimmat sienireseptit!

Maanantai

Mustatorvisienirisotto speltistä

alle 30 min
4

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla! Samalla kun olet sienimetsällä, kerää mausteeksi villiyrttejä. Spel­tistä tehty risotto maustetaan sian­kärsämöllä.

Tiistai

Täytetyt letut sienitäytteellä

30-60 min
4

Täytetyt letut sienitäytteellä maistuvat niin kotona kuin metsäretkellä paistettuina. Sienitäytteessä maistuvat karvarouskut, jotka saavat seurakseen pinaattia, valkosipulia ja ruohosipulia.

Keskiviikko

Gluteeniton kantarelli-kasvispasta

30-60 min
4

Gluteeniton pasta tai täysjyväpasta saa makua kantarelleista ja kasviksista. Ripota tämän herkullisen pastan päälle pähkinöitä.

Torstai

Kermainen tattikeitto

alle 30 min
4

Kermainen tattikeitto saa jalon aromin herkkutateista. Tattikeiton pinnalle voi ripotella koristeeksi kuivalla pannulla paahdettuja auringonkukansiemeniä ja vesikrassia.

Perjantai

Sienipizza

yli 60 min
4

Sienipizza syntyy suomalaisista raa­ka­-aineista. Täyt­teessä on tatteja, Viinitarhurin juus­toa ja ohuita kyl­mäsavupeura­ leikkeleitä.

Lauantai

Lämpimät sienivoileivät

alle 30 min
6

Lämpimät sienivoileivät kätkevät sisäänsä kantarellien lisäksi italialaista juustoa, kinkkua ja rucolaa. Lämppärit paistuvat helposti pannulla. Ainekset voi ottaa mukaan myös retkelle ja paistaa leivät halsterissa nuotiolla.

Sunnuntai

Sienilasagne

yli 60 min
6

Sienilasagne tehdään tuorepastalevyistä, sillä ne ovat ylivoimaisesti parhaat lasagneen. Täytteessä on broilerin ja mustakaalin lisäksi ihanan makuisia lampaankääpiä, jotka uppoavat myös niille, jotka eivät muka tykkää sienistä. Kannattaa kokeilla!

Jälkiruoka

Pehmeä omenapiirakka

30-60 min
8

Pehmeä omenapiirakka on syksyn ehdoton hitti! Tarjoa omenapiirakka vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 35: Makoisat sieniruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X