syksyinen vuohenjuustosalaatti

Ruokalista viikko 36: Sadonkorjuun salaatit

Monet kasvikset ja juurekset ovat alkusyksyllä sesongissa, kohtuuhintaista ja maukkaimmaillaan, joten niitä kannattaa suosia ruoanlaitossa. Viikon ruokalista kokoaa yhteen seitsemän hurmaavaa salaattia, joissa hyödynnät sesongin satoa. Maistuisiko syksyinen vuohenjuustosalaatti, rapea lehtikaali-caesar tai yltäkylläinen cobbin salaatti?

Maanantai

Paahdettu juuressalaatti ja naattiöljy

30-60 min
4

Paahdettu juuressalaatti ja naattiöljy tuovat kesän kielelle. Paahtaminen tekee kaikesta parempaa. Saat paljon lisää makua ja tekstuuria juureksiin paahtamalla.

Tiistai

Syksyinen vuohenjuustosalaatti

yli 60 min
6

Tässä vuohenjuustosalaatissa on kaikki kohdallaan. Se yhdistää vastustamattomalla tavalla suolaista ja makeaa, raikkaita kasviksia sekä täyteläistä vuohenjuustoa. Maukas syyssalaatti pitää sisällään kaikki sesongin parhaimmat kasvikset.

Keskiviikko

Lehtikaali-caesarsalaatti

30-60 min
4

Lehtikaali-caesarsalaatti tehdään trendikkäästä lehtikaalista, joka kannattaa leikata ohuiksi helposti pureskeltaviksi suikaleiksi. Mukaan salaattiin lisätään myös katkarapuja, maalaisleipää ja parmesaanilastuja. Caesarkastike kruunaa ruokaisan salaatin.

Torstai

Rapea juures-mozzarellasalaatti

yli 60 min
8

Puna-, kelta- ja raitajuurista sekä mozzarellajuustosta koottu salaatti tuo väriä ruokapöytään. Jos kaipaat salaattiin suolaisempaa juustoa, voit vaihtaa mozzarellan vuohenjuuston tai fetaan.

Perjantai

Grillattu kreikkalainen salaatti

alle 30 min
4

Kreikkalainen salaatti on monelle salaatti numero yksi. Nyt se nostetaan päätähdeksi grillaamalla salaatin ainekset - myös fetajuusto.

Lauantai

Grillattu kasvis-juustosalaatti

30-60 min
4

Kokeile salaattia vaihteeksi grillattuna. Siniho­mejuusto antaa ihanaa suolai­suutta satokauden kasviksesta koottuun lämpimään salaattiin. Jos et jaksa val­mistaa balsami­cosiirappia itse, osta se valmiina kaupasta.

Sunnuntai

Cobbin salaatti

30-60 min
4

Salaattiko muka kevyttä ja tylsää syötävää? Höpsistä! Ruokaisa cobbin salaatti syntyy paistetusta broilerista, keityistä kananmunista, avokadosta, sinihomejuustosta ja salaatista. Kesän kunniaksi cobbin salaattiin lisätään myös tuoreita marjoja ja paahdettuja manteleita.

Jälkiruoka

Omena-marjavokki ja kaneli-valkosuklaamousse

alle 30 min
4

Vokkaamalla syntyy pikaherkku tuoreista tai pakastimesta löytyvistä marjoista sekä kotimaisista omenoista. Kyytipojaksi sopii kaneli-valkosuklaamousse.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 36: Sadonkorjuun salaatit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X