Uunichili

Ruokalista viikko 38: Keventäjän viikko

Välillä tekee hyvää hieman keventää ruokavaliota. Mausta ei silti tarvitse tinkiä hitustakaan. Näillä keventäjän arkiruoilla herkuttelet hyvällä omalla tunnolla.

Maanantai

Kasviscurry

30-60 min
4

Kevyt ja maukas kasviscurry valmistetaan perunasta, kukkakaalista ja aasialaisista mausteista. Kikherneet tukevoittavat maukkaan kasvisaterian.

Tiistai

Kalapihvit

30-60 min
4

Maukkaat ja mehevät kalapihvit maustetaan yrteillä ja tarjotaan kevyenä ateriana erilaisten dippikastikkeiden ja raikkaan salaatin kera.

Keskiviikko

Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

30-60 min
4

Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto on maukas arkiateria, joka sopii kasvissyöjällekin. Kesäkurpitsa suikaloidaan ohueksi nauhaksi, joka keventää mukavasti pasta-ateriaa. Mehukas pestokastike tehdään vaihteeksi lehtipinaatista ja cashewpähkinöistä.

Torstai

Uunichili

30-60 min
4

Pavut ovat kevyt­tä, edullista ja ter­veellistä ruokaa. Nachot ja juus­toraaste grati­noituvat uunissa herkulliseksi chi­liksi. Tarjoa lisänä kevytranskanker­maa ja salaattia sekä avokadotahnaa.

Perjantai

Sieniburgerit ilman leipää

yli 60 min
8

Täytteillähän se burgeri rakennetaan! Tämä burgeri on täynnä makua ja näköä. Hampurilaissämpylät ovat usein höttöisiä, joten kokeile tätä ideaa jättisienestä sämpylän tilalla. Tuloksena on uskomattoman maukas ja mehevä burgeri, jonka syönnistä jää hyvä ja kevyt olo.

Lauantai

Kesäkurpitsalasagne

yli 60 min
6

Kesäkurpitsalasagne on arkiruoka, johon voi upottaa ison määrän satoisaa kesäkurpitsaa. Astetta kevyemmässä lasagnessa pastalevyt on korvattu ohueksi suikaloidulla kesäkurpitsalla.

Sunnuntai

Ramenkeitto

30-60 min
4

Ramenkeitto on trendikäs japanilaisten katukeittiöiden nuudelikeitto. Ramenkeiton perusohjeeseen saa herkullisilla lisukkeilla vaihtelua. Ramenkeiton lisukkeeksi sopivat kiinalaisten teemunien lisäksi myös uppomunat, kypsennetty broileri, possu- tai lohifilee tai tofu.

Jälkiruoka

Unelmankevyt marjavaahto

yli 60 min
4

Saat valmistettua unelmankevyttä marjavaahtoa kolmella raaka­-aineella ja ripauk­sella sokeria. Jää­kaapissa vaahto hyytyy ihanan lohkeavaksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 38: Keventäjän viikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X