linssibolognese

Ruokalista viikko 41: Maailman parhaat nopeat kasvisruoat

Lokakuu on monelle vakiintunut lihattomaksi. Kasvisruoka onkin parhaimmillaan maukasta, edullista ja ihanan värikästä. Kokosimme seitsemän nopeaa kasvisruokaa, joilla taklaat viikon. Nälkä tuskin pääsee yllättämään, sillä tarjolla on muhevaa syysruokaa sakeasta kurpitsa-papukeitosta kaalitäytteisiin quesadilloihin ja mausteiseen quorn-curryyn.

Maanantai

Maapähkinäwokki

alle 30 min
4

Kokeile välillä jotain uutta. Vegewokki on nopea ja maukas. Maapähkinävoista tulee ihanan täyteläinen maku, jota lime mukavasti taittaa. Kasviksia kannattaa kypsentää vain hetki, jotta niihin jää hyvä purutuntuma.

Tiistai

Intialainen quorn curry

30-60 min
4

Quorn-curry on ihanan mausteinen ja lämmittävä syypäivän ruoka. Tarjoile curry keitetyn basmatiriisin, naanleivän ja raikkaan raita-jogurttikastikkeen kanssa.

Keskiviikko

Porkkana-jyväsalaatti ja tahini-jogurttikastike

alle 30 min
4

Rouskuvan jyväistä porkka­nasalaattia voi rikastaa tofulla, fetajuustolla tai härkiksellä.

Torstai

Sakea kurpitsa-papukeitto

30-60 min
4

Viilenevillä syysilmoilla tarjoiltu höyryävä kurpitsasoppa on kuin lämmin halaus sisältäpäin. Chilitahna tuo kultaiseen keittoon potkua.

Perjantai

Feta-mustakaali-quesadillat

alle 30 min
4

Pikkupurtavaksi sopivien quesadillojen täytteeksi nakataan mustakaalia ja fetajuustoa.

Lauantai

Lindströmin papupihvit

alle 30 min
4

Edulliset papupihvit tehdään klassisten lindströminpihvien hengessä. Lisukkeena maistuu purjolla ryyditetty perunamuusi.

Sunnuntai

Linssibolognese

alle 30 min
4

Perinteisen jauhelihan voi vaihtaa bolognesekastikkeessa linsseihin. Punaisen lihan vähentäminen ja kasvisten lisääminen ruokavalioon on myös ympäristövaikutuksiltaan merkittävä teko. Ylijääneen linssikastikkeen voi sujauttaa myös lasagnen tai tortillojen väliin tai loihtia niistä mausteilla, yrteillä ja raikkailla kasviksilla uudenlainen ateria.

Jälkiruoka

Kikherneliemestä valmistettu vegaaninen suklaamousse

yli 60 min
4

Tunnetko jo aquafaban eli kikherneliemen? Siitä voi tehdä vegaanisen suklaamoussen. Samasta liemestä valmistat muitakin vegaanisia jälkiruokia, macaronseja tai marenkeja. Vatkaa ja ylläty!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 41: Maailman parhaat nopeat kasvisruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X