cacio e pepe -pasta

Ruokalista viikko 43: Helpot pastat ovat arjen pelastus

Pastaa parempaa arkiruokaa saa hakea! Siksi tällä viikolla syödään koko viikko pastaa! Pasta carbonara, kermainen chili-kanapasta ja porkkanoista pyöräytetty pestopasta sekä muut pasta-ateriat valmistuvat kaikki noin puolessa tunnissa. Halloweenin kunniaksi sunnuntaina leivotaan kurpitsasta suloiset kurpitsapiiraat.

Maanantai

Cacio e pepe -pasta

alle 30 min
4

Pecorino romano on juustonystävän ja herkkusuun mieleen. Huippukokit ympäri maailman ylistävät tätä pastareseptiä. Cacio e pepe -pasta on nerokkain pastaruoka, mitä on olemassa.

Tiistai

Katkarapu-kirsikkatomaattipasta

alle 30 min
4

Katkarapu-kirsikkatomaattipasta on maukas ja nopea pasta, jolle chili antaa kivaa potkua.

Keskiviikko

Chili-kanapasta

alle 30 min
4

Totuta makuhermosi chilin tulisuuteen ja ennen kuin huomaatkaan, olet jäänyt siihen koukkuun. Chilirouhe korvaa myös tuoreen chilin.

Torstai

Porkkanapestopasta

alle 30 min
2

Porkkanapestopasta on helppo pikaruoka kiireisiin päiviin. Oranssi pestokastike syntyy pastan kiehuessa keitetyistä porkkanoista ja cashewpähkinöistä.

Perjantai

Pasta alla Carbonara

alle 30 min
3

Pasta alla carbonara on Italian Lazion maakunnalle ja erityisesti Rooman kaupungille ominainen pasta. Munista, juustosta ja pastan keitinvedestä valmistuu herkullinen kastike.

Lauantai

Pasta alle vongole eli pastaa simpukoiden kanssa

alle 30 min
4

Syksy ja talvi ovat parasta simpukka-aikaa. Kysy kalatiskiltä pieniä hieta- tai sydänsimpukoita ja tee niistä pastaa. Simpukat ovat herkullista pikaruokaa.

Sunnuntai

Paahdettu bataatti-rucolapasta

alle 30 min
4

Paahdettu bataatti-rucolapasta on nopea arkiruoka, joka kootaan lautaselle pastasta, uunissa paahdetuista bataattikuutioista, tuoreesta rucolasta ja kotijuustosta.

Jälkiruoka

Kurpitsapiiraat

30-60 min
12

Mehevien syysleivonnaisen salaisuus on täytteeseen piilotettu kurpitsasose. Lämpimän maun tuo piparkakkumauste. Tarjoa kurpitsapiirakat jäähtyneenä kermavaahdon kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 43: Helpot pastat ovat arjen pelastus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X