muikkutacot

Ruokalista viikko 45: Riistaa ja kalaa helposti arkeen

Tällä viikolla kokataan helppoja arkiruokia riistasta ja kalasta. Kalaa olisi hyvä syödä pari kolme kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Usein jumitumme kuitenkin samoihin, hyväksi havaittuihin kalaruokiin. Myös paketti tai toinenkin jauhelihaa tarttuu ostosreissulla usein ostoskoriin. Vaihda sika-nauta vaikkapa hirven- tai peuranlihaan. Riistasta valmistat monipuolista ruokaa tutuista lihapullista mehevään lihapataan ja paistiin. Muista myös isää isänpäivänä ja leivo kahvipöytään syksyn ihanin puolukka-kinuskikakku.

Maanantai

Riistalihapullat ja suppilovahverokastike

30-60 min
4

Lihapullat on koko perheen lemppari ja riistajauhelihasta valmistettuna niihin saa aivan erityisen herkullisen ja syksyisen maun. Kermainen suppilovahverokastike kruunaa makuelämyksen.

Tiistai

Haukipihvit

30-60 min
4

Haukipihvit tarjotaan sitruunalla maustetun muusin kanssa. Hauki on syyttä hyljeksitty kala. Maukas hauki on parhaimmillaan pihveiksi pyöräytettynä. Monitoimikone jauhaa ruodot helposti syötäviksi.

Keskiviikko

Hirvipaisti ja jallu-kermakastike

yli 60 min
6

Herkullinen hirvipaisti tarjoillaan kermaisen jallukastikkeen kanssa. Täydellisen kypsyyden saavuttamiseksi käytä aina paistomittaria. Lihan paistoaika riippuu sen sisälämmöstä uuniin laittaessa. Mittaria käyttäessä onnistut aina!

Torstai

Särki-perunalaatikko

30-60 min
4

Särki-perunalaatikko on arkiruokien kunkku. Säilykesärjestä ja perunasta valmistuu hetkessä iso satso ruokaa. Vuokaan laitetaan vain purkillinen maustettua Järki Särkeä, perunoita ja kerma-kalalientä.

Perjantai

Muikkutacot

30-60 min
4

Muikkutacot tehdään kotimaisista raaka-aineista. Perunarieska toimii mainiosti tacon pohjana. Täytteeksi ladotaan savumuikkuja, pikkelivihanneksia, tillimajoneesia ja rapeaa salaattia.

Lauantai

Uuniperunat kalatäytteellä

yli 60 min
4

Uuniperunat kalatäytteellä on nykypäivään tuunattua retroruokaa. Kotimainen luonnonkala­säilyke sopii hyvin tonnika­lan korvaajaksi uuniperunan täytteessä.

Sunnuntai

Riistapata

yli 60 min
10

Riistapata on tuhti lihapata, joka on helppo tarjottava isollekin joukolle. Riistapadan voi valmistaa kauriin- tai peuranpaistista. Lisämakua riistapataan antavat porkkanat, selleri, palsternakka ja pekoni.

Jälkiruoka

Puolukka-kinuskikakku

yli 60 min
15

Puolukka-kinuskikakku on herkkusuun unelma. Täytteeksi tulee kondensoitua maitoa ja puolukkaa. Kirpeät puolukat tasapainottavat kinuskin makeutta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 45: Riistaa ja kalaa helposti arkeen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X