kokonainen broileri spelttihelmipedillä

Ruokalista viikko 46: Yhden padan ateriat

Tällä viikolla mennään yli siitä mistä aita on matalin, sillä viikon ruoat valmistuvat aikaa ja tiskiä säästäen yhden pellin taktiikalla. Kokeile muikeaa muikkupeltiä, hauskaa juuresröstiä ja helppoa makkarapeltiä ja pääset minimiponnistuksella maksimitulokseen.

Maanantai

Juuresrösti ja pinaatti-hernesalaatti

yli 60 min
4

Nahistuneet juurekset kannattaa raastaa juuresröstiin. Uunissa rapeaksi valmistunut juuresrösti on näppärä yöpala. Kevyesti paistetut munat toimivat kastikkeena.

Tiistai

Muikkupelti

30-60 min
4

Muikkupelti on helppo ja hauska muikkuruoka. Rapsakat muikut saavat rapeutensa pankokorppujauhosta. Perunat ja muikut kuuluvat yhteen. Käytä Puikuloita, ne ovat perunalajikkeiden aatelia.

Keskiviikko

Yhden padan kasvispasta

alle 30 min
4

Tämä mainio kasvispasta syntyy näppärästi yhdessä padassa ja vieläpä varsin nopeasti. Tilkka kermaa ja ripaus parmesaanijuustoa nostavat nopean arkipastan luksusluokkaan.

Torstai

Tandoori kvinoa-kasvispata

30-60 min
4

Tandoori kvinoa-kasvispata valmistuu nopeasti. Ruokaisa pata toimii myös lihan tai broilerin lisukkeena tai ihan sellaisenaan.

Perjantai

Makkarapelti

30-60 min
4

Makkarapelti on kuin uunissa paistettava pyttipannu. Hieman tulisten raakamakkaroiden ja perunoiden kaveriksi voi laittaa paistumaan melkein mitä tahansa kasviksia, kuten makeita suippopaprikoita ja kukkakaalia. Tarjoa ruoka sinapilla maustetun majoneesin kanssa.

Lauantai

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

30-60 min
6

Rosmariinisiika paahdetaan kokonaisena uunissa, se on herkullinen vaihtoehto uunilohelle. Siika on maustettu Välimeren tapaan sitruunalla ja rosmariinilla.

Sunnuntai

Kokonainen broileri spelttihelmipedillä

yli 60 min
4

Uunibroilerivuoka vaimistuu samassa astiassa, vähällä tiskillä. Spelttihelmet imevät uunissa kaikki herkulliset maut.

Jälkiruoka

Cookie skillet, suklainen pannukeksi

30-60 min
8

Amerikkalaistyylisestä jättikeksistä riittää monelle. Tarjoile pannukeksi vaniljajäätelön kanssa hiukan lämpimänä. Täydellinen yhdistelmä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 46: Yhden padan ateriat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X