Helppo kalaruoka: Lohikiusaus ja sitruunoita

Ruokalista viikko 47: 5 raaka-aineen arkiruokaihmeet

Yksinkertainen on parasta pitää hyvin paikkansa myös arkiruoanlaitossa. Maittava ja hyvänmakuinen ruoka ei nimittäin vaadi mittavaa määrä raaka-aineita, vaan muutama tarkkaan valittu raaka-aine riittää herkullisen kotiruoan valmistukseen. Kun kokkaat vähemmillä aineksilla kevennät kauppakassia ja säästät samalla myös aikaa. Helppo lohikiusaus, maukas valkosipulipasta ja samettinen sosekeitto valmistuvat vain kourallisesta raaka-aineita.

Maanantai

Bataattisosekeitto – vain 4 ainesta

30-60 min
10

Sosekeitot pelastavat silloin, kun tarvitset ruokaa isolle porukalle. Raaka-aineita on vain neljä, ja ainekset eivät maksa juuri mitään. Bataatin voi halutessaan korvata esimerkiksi myskikurpitsalla.

Tiistai

Lämminsavulohi-perunapihvit

30-60 min
0

Lämminsavulohi-perunapihvit ovat huippuhelppoja pihvejä. Lohta ja mausteita muusin joukkoon, pannulle paistumaan, kaveriksi salaatti ja eikun syömään.

Keskiviikko

Vappu Pimiän valkosipulipasta

alle 30 min
4

Ammottaako jääkaappi tyhjyyttään? Löysitkö sieltä vain kannikan parmesaania? Tämä hittipasta on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella herkullinen.

Torstai

Jauhemaksapihvit

alle 30 min
0

Jauhelmaksapihvit on helppo, edullinen ja maukas arkiruoka perunamuusin ja puolukkasurvoksen kera. Jauhemaksapihvit maistuvat myös välipalaksi sämpylän välissä vihreän salaatin, ananasrenkaan tai tomaattiviipaleen mehevöittämänä.

Perjantai

Peruna-murupelti

alle 30 min
4

Peruna-murupelti kokataan yhden pellin taktiikalla. Perunaviipaleet saavat pintaansa vegaanista kaurajauhista tai härkisrouhetta sekä yrttejä ja kuivattuja sieniä sisältävän mausteseoksen. Arki-illan pelastus valmistuu puolessa tunnissa pöytään.

Lauantai

Lohikiusaus

30-60 min
6

Kotiruokien kunkku on mehevä ja kermainen lohikiusaus. Tuore tilli ja sitruuna ovat sen salaisuus. Kyseessä on todellinen lohturuoka, jota pitää saada säännöllisin väliajoin. Herkullinen lohikiusaus valmistuu vikkelästi pakaste-altaasta löytyvästä peruna-sipulisekoituksesta, mutta ohje toimii myös tuoreesta perunasta. Kokeile lohikiusausta myös viipaleina lohilaatikon tapaan.

Sunnuntai

Kaalilaatikko

yli 60 min
6

Kaalilaatikko on tuttu kotiruoka, jonka tuntevat kaikki. Perinteisen, pitkään uunissa haudutetun kaalilaatikon perusraaka-aineena on keräkaali, jonka joukkoon sekoitetaan jauhelihaa, sipulia, riisiä ja mausteita. Paras kaalilaatikko syntyy, kun malttaa antaa laatikon hautua riittävästi.

Jälkiruoka

Helppo suklaamousse

alle 30 min
10

Helppo suklaamousse on ihana päätös aterialle kuin aterialle. Suklaamoussen voi valmistaa hyvissä ajoin jääkaappiin odottamaan herkkuhetkeä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 47: 5 raaka-aineen arkiruokaihmeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X