härkäpapulasagne

Ruokalista viikko 48: Pastavuoat maistuvat kaikille

Pastaa parempaa arkiruokaa saa hakea. Kun perinteinen carbonara ja bolognese tylsistyttävät, valmista maukas pasta-ateria vaiheeksi uunissa. Makaronilaatikko, lasagne ja kasvistäytteiset cannellonit sekä muut pastavuoat vievät kielen.

Maanantai

Feta-pinaattipastavuoka

30-60 min
4

Helppo uuniruoka valmistuu kerrostamalla vuokaan vuorotellen tuorejuuston ja pestokastikkeen tukevoittamaa feta-pinaattikastikettaa, valmista tomaattipastakastiketta sekä pastaa. Emmenetaljuustokuorrute viimeistelee kokonaisuuden.

Tiistai

Tonnikalapastavuoka

30-60 min
6

Tonnikalapastavuoka on arkiruokaa parhaimmillaan. Broccolini tuo variä ja makua kermalla höystettyyn tomaattiseen tonnikalapastaan.

Keskiviikko

Uunipeltimakaronilaatikko

30-60 min
6

Uunipeltimakaronilaatikko on kuin tavallinen makaronilaatikko, mutta kypsennystapa on vain erilainen kuin perinteisessä. Raastettu porkkana ja tomaattimurska tuovat lisää mehevyyttä ja ruokaisuutta.

Torstai

Nyhtökaura-pinaattilasagne

yli 60 min
6

Lasagnesta saat himpun verran terveellisempää, kun kerrostat täysjyväpastalevyjen väliin nyhtökauraa ja raejuustoa.

Perjantai

Mac and cheese on Amerikan tunnetuin lohturuoka

30-60 min
4

Mac and cheese eli macaroni and cheese on amerikkalainen makaroni-juustopaistos. Se on maukas ja hieman erilainen uuniruoka, joka kannattaa ottaa kokeiluun, kun tavallinen makaronilaatikko kyllästyttää. Vuoan valmistus on helppoa: maka­ronit upotetaan juustolla aateloi­tuun valkokastik­keeseen ja pais­tos kuorrutetaan korppujauhoilla. Tuhtia tavaraa, mutta maistuu koko perheelle.

Lauantai

Kasvis-cannellonit

30-60 min
4

Kasviscannellonit valmistetaan suurista pastaputkista, joiden sisään laitetaan muhevaa kasvis-juustokastiketta. Täyttämisen jälkeen cannellonit paistetaan uunissa kermakastikkeella peitettynä.

Sunnuntai

Härkäpapulasagne

yli 60 min
8

Härkäpapulasagne on vegeherkku, joka täyttää raavaankin miehen vatsan.Lasagnea kannattaa tehdä kerralla isompi satsi. Se hupenee nopeasti parempiin suihin. Kotimainen härkäpapurouhe on maukas ja ilmastoystävällinen vaihtoehto jauhelihalle. Käytä sitä soijarouheen tapaan kastikkeissa, pihveissä ja pyöryköissä.

Jälkiruoka

Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu

30-60 min
10

Nina Lincolnin syntisen makea ja tuhti suklaa-juustokakku on klassikko vailla vertaa, se on yksi Kotilieden kysytyimpiä reseptejä. Neliskanttisessa vuoassa pakastetun kakun voi tarjoa leivoksina tai pikkuisina suupaloina. Ohjeen sai Sanna Laakio-Jensen Sveitsistä Nina Lincolnilta, joka puolesta on saanut suussasulavan juustotortun ohjeen englantilaisen kilpa-ajajan vaimolta. Artikkelissa opiskelijoiden juhlahetkistä vuonna 1986 nuoret toivoivat saavansa valmistaa haaveilemaansa suklaatorttua, vaikka se onkin kallis ja kaloripitoinen. Sokerimäärää voi maun mukaan vähentää vaikka puoleen. Suklaatortusta tuli yksi vuosikymmenen suosikeista.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 48: Pastavuoat maistuvat kaikille

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X