Ruokalista viikko 5: Sitrussesongin raikkaimmat ruoat
Maanantai
Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi

Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi valmistuu jääkaapin tähteistä. Jämäriisistä, sipulista ja fetajuustosta valmistuu herkullinen, kreikkalainen prasorizo alta puolen tunnin.
Tiistai
Lohi piccata

Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku.
Keskiviikko
Makkarapata chili con carnen tapaan

Makkarapata chili con carnen tapaan on taatusti lämmittävää talviruokaa. Padan voi tehdä chorizon sijaan myös muista makkaroista, lihasuikaleista, jauhelihasta tai kokonaan ilman lihaa.
Torstai
Tonnikala-pastasalaatti

Tonnikala-pastasalaatti on nopea lounas tai kiva piknikeväs. Tämä ohje mukailee huippukokki David Changin säilyketonnikalasta tehtyä maukasta ja mehevää pastasalaattia.
Perjantai
Veriappelsiinirisotto á la ravintola BasBas

Veriappelsiinirisotto on sesongin superherkku. Tällä ohjeella valmistat sen kuten Helsingin parhaimpien ravintoloiden joukkoon listattu ravintola BasBas sen tekee.
Jälkiruoka
Runebergintortut

Runebergintortut sulostuttavat kahvipöytiä helmikuussa kansallisrunoilijamme kunniaksi. Punssilla tai rommilla sekä mantelilla maustetut leivonnaiset kruunataan vadelmahillosilmällä.
Lauantai
Appelsiinikana

Appelsiinikana eli appelsiinibroileri on mainiota viikonloppuruokaa. Anna broilereiden vetäytyä tovi ennen tarjoilua.
Sunnuntai
Kainuulainen madekeitto

Kainuulainen madekeitto on keskitalven perinneruokaa, joka maistuu hienonnetun sipulin, tillin ja ruisleipäkuutioiden kanssa.
Jälkiruoka
Veriappelsiini-ricottacrostata – italialainen makea piirakka

Crostatapiirakka on tuttu näky italialaisen maalaismajoituksen aamiaisella. Murotaikinapohja saa päälleen ricottajuustoa ja jotakin hilloa, tällä kertaa veriappelsiinista tehtyä.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 5: Sitrussesongin raikkaimmat ruoat