veriappelsiinirisotto

Ruokalista viikko 5: Sitrussesongin raikkaimmat ruoat

Tällä viikolla herkutellaan sitruksilla, mutta myös muilla sesongin herkuilla ja maukkailla talviruoilla. Arkeen ripauksen luksusta tuovat helsinkiläisen ravintola Basbasin ohjeella valmistettava veriappelsiinirisotto ja sitruunan raikastama lohi piccata. Viikonloppuna keitetään rauhassa madekeittoa. Ja tokihan perjantaina leivotaan myös runebergintorttuja!

Maanantai

Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi

alle 30 min
2

Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi valmistuu jääkaapin tähteistä. Jämäriisistä, sipulista ja fetajuustosta valmistuu herkullinen, kreikkalainen prasorizo alta puolen tunnin.

Tiistai

Lohi piccata

30-60 min
4

Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku.

Keskiviikko

Makkarapata chili con carnen tapaan

30-60 min
6

Makkarapata chili con carnen tapaan on taatusti lämmittävää talviruokaa. Padan voi tehdä chorizon sijaan myös muista makkaroista, lihasuikaleista, jauhelihasta tai kokonaan ilman lihaa.

Torstai

Tonnikala-pastasalaatti

30-60 min
6

Tonnikala-pastasalaatti on nopea lounas tai kiva piknikeväs. Tämä ohje mukailee huippukokki David Changin säilyketonnikalasta tehtyä maukasta ja mehevää pastasalaattia.

Perjantai

Veriappelsiinirisotto á la ravintola BasBas

30-60 min
4

Veriappelsiinirisotto on sesongin superherkku. Tällä ohjeella valmistat sen kuten Helsingin parhaimpien ravintoloiden joukkoon lis­tattu ravintola BasBas sen tekee.

Jälkiruoka

Runebergintortut

yli 60 min
6

Runebergintortut sulostuttavat kahvipöytiä helmikuussa kansallisrunoilijamme kunniaksi. Punssilla tai rommilla sekä mantelilla maustetut leivonnaiset kruunataan vadelmahillosilmällä.

Lauantai

Appelsiinikana

yli 60 min
4

Appelsiinikana eli appelsiinibroileri on mainiota viikonloppuruokaa. Anna broilereiden vetäytyä tovi ennen tarjoilua.

Sunnuntai

Kainuulainen madekeitto

30-60 min
0

Kainuulainen madekeitto on keskitalven perinneruokaa, joka maistuu hienonnetun sipulin, tillin ja ruisleipäkuutioiden kanssa.

Jälkiruoka

Veriappelsiini-ricottacrostata – italialainen makea piirakka

yli 60 min
8

Crostatapiirakka on tuttu näky ita­lialaisen maalais­majoituksen aamiaisella. Murotaikinapoh­ja saa päälleen ricottajuustoa ja jotakin hil­loa, tällä kertaa veriappelsiinis­ta tehtyä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 5: Sitrussesongin raikkaimmat ruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X