Ruokalista viikko 51: Nopeat arkiruoat, joilla taklaat joulukiiret

Tämän viikon ruokalistalla on seitsemän nopeaa arkiruokaa, jotka ehdit tehdä myös jouluvalmisteluiden lomassa. Appelsiinillassilattu uunilohi, ananaksella piristetty broilerikastike ja kermainen simpukkakeitto valmistuvat puolessa tunnissa.

Maanantai

Härkäpapukulho

alle 30 min
4

Härkäpapukulho on helppoa arkiruokaa ja näppärä napata myös töihin evääksi. Kulhoruoat saattavat tuntua työläiltä valmistaa. Jokaisen vaiheen voi kuitenkin esivalmistella etukäteen. Kukkakaali-kvinoa ja härkäpapurouhemuru säilyvät jääkaapissa hyvin muutamia päiviä.

Tiistai

Appelsiinilohi

alle 30 min
4

Appelsiinilohi on sitrussesongin ehdoton herkku! Paras appelsiinikausi kannat­taa hyödyntää suositun koti­ruoan kohdalla. Aasiasta tuttu maustekastike miso tuo lohelle syvyyttä ja appel­siini raikkautta. Jännittävää yhdistelmää kan­natta kokeilla.

Keskiviikko

Kikhernepasta

alle 30 min
4

Kikhernepasta on ihan paras hätävararuoka ja arjen pelastaja, sillä se valmistetaan kuivakaapin aineksista. Maukkaat kikherneet maustetaan reilusti valkosipulilla, sitruunalla ja mustapippurilla. Loraus valkoviiniä ja parmesaania tuo pastaan luksusta.

Torstai

Aasialainen jauhelihapannu

alle 30 min
4

Aasialainen jauhelihaherkku paahdetaan kovassa lämmössä murumaiseksi seokseksi. Voit tarjoilla mausteisen jauhelihamurun lisukkeiden kanssa myös salaatinlehtien sisässä ja nauttia rentona sormisyötävänä illanistujaisissa.

Perjantai

Broilerikastike

alle 30 min
4

Broilerikastike on yksi suomalaisten suosikkiruoista. Säilykeananas ja currymausteseos antavat kivaa makua broilerisuikalekastikkeelle. Jokainen kotikokki osaa valmistaa tämän arkiruokien klassikon.

Lauantai

Kermainen simpukkakeitto

30-60 min
4

Kermainen simpukkakeitto on höyryävän herkullinen ruoka viileisiin iltoihin.

Sunnuntai

Lyonin kanaa

alle 30 min
4

Lyonin kanaa eli poulet au vinaigre on ranskalaisen keittiön klassikkoruoka, joka tuo arkiruokapöytään ripauksen luksusta. Lyonin kanan kastike on niin hyvää, että viimeisestä pisarasta kisataan.

Jälkiruoka

Piparkakkumousse

30-60 min
8

Yhdistä suklaa ja piparkakut ja saat joulun herkuimman jälkkärin. Pehmeä piparkakkumousse sulaa suuhun.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 51: Nopeat arkiruoat, joilla taklaat joulukiiret

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X