uuniperunat kalatäytteellä

Ruokalista viikko 52: 7 ruokaa keittiön perusraaka-aineista

Tällä viikolla kurkataan kuiva-ainekaappiin sekä pakastimeen ja tyhjennetään jääkaappi rippeistä. Viikon ateriat valmistuvat  mutkattomasti keittiön perusraaka-aineista.

Maanantai

Pasta all’aglio, olio e peperoncino

alle 30 min
0

Yksinkertaisuus kunniaan! Laadukas pasta ei kaipaa monimutkaisia kastikkeita. Joskus vain hyvä oliiviöljy, chili ja valkosipuli riittävät.

Tiistai

Juuressosekeitto hernerouheella

30-60 min
4

Juuressosekeitto hernerouheella on tutun juureksista tehdyn keiton proteiinipitoisempi versio. Kotimainen hernerouhe sopii hyvin sosekeiton raaka-aineeksi.

Keskiviikko

Tonnikala-pastasalaatti

30-60 min
6

Tonnikala-pastasalaatti on nopea lounas tai kiva piknikeväs. Tämä ohje mukailee huippukokki David Changin säilyketonnikalasta tehtyä pastasalaattia.

Torstai

Espanjalainen uunimunakas

30-60 min
4

Espanjalainen uunimunakas eli espanjalainen pyttipannu. Eiliset perunat muuntuvat pekonilla, kasviksilla ja juustokuorrutuksella lihotettuina ruokaisaksi munakkaaksi.

Perjantai

Mausteinen linssipata

30-60 min
4

Mausteinen linssipata on nopeasti kypsyvä kasvispata. Mausteinen tomaattikastike tarvitsee kuitenkin haudutusaikaa muhiakseen täyteen aromiinsa.

Lauantai

Uuniperunat kalatäytteellä

yli 60 min
4

Uuniperunat kalatäytteellä on nykypäivään tuunattua retroruokaa. Kotimainen luonnonkala­säilyke sopii hyvin tonnika­lan korvaajaksi uuniperunan täytteessä.

Sunnuntai

Jauheliha-papu-perunasosevuoka

yli 60 min
6

Jauheliha-papu-perunasosevuoka valmistuu nopeasti, kun teet jauhelihatäytteen ja perunamuusin edellisenä iltana valmiiksi ja paistat laatikon samana päivänä.

Jälkiruoka

Pappilan hätävara

alle 30 min
4

Pappilan hätävara on helppo valmistaa yllätysvieraille. Jälkiruoan voi tehdä siitä mitä kaapista löytyy. Siihen sopivat niin keksit kuin kakunpalatkin sekä mascarpone tai kerma.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 52: 7 ruokaa keittiön perusraaka-aineista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X