Ruokalista viikko 6: Pakkaspäivien parhaat keitot
Maanantai
Sakea libanonilainen linssikeitto

Libanonilainen linssikeitto on samaan aikaan samettisen pehmeä ja lämmittävän mausteinen. Kerralla valmistuu reilu kattilallinen, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.
Tiistai
Kuhakeitto

Maailman paras kalakeitto syntyy itse valmistetusta kalaliemestä voita ja kermaa säästelemättä.
Keskiviikko
Italialainen hääkeitto eli Minestra maritata

Italialainen hääkeitto ei ole häissä tarjottava keitto, vaan tarkoittaa sitä, että raaka-aineet ovat hienosti naimisissa keskenään. Herkullinen keitto tuo kaivattua vaihtelua jauhelihakierteeseen.
Torstai
Thaimaalainen lohikeitto

Thaimaalainen lohikeitto vie makumatkalle Aasian auringon alle. Mausteinen lohikeitto tarjoillaan katkarapuvartaiden kanssa, mutta keiton lisukkeeksi sopivat myös tofu, paistetut sienet ja minimaissi.
Perjantai
Meksikolainen kanakeitto

Meksikolainen kanakeitto ja kermaiset avokadoleipäset sopivat kylmiin talvi-iltoihin. Tarjoa keittoa myös seuraavana päivänä, jolloin se on vielä parempaa.
Lauantai
Perinteinen sipulikeitto

Iki-ihana juustolla kuorrutettu sipulikeitto maistuu ulkoilureissun jälkeen. Tämä ranskalainen klassikko kuuluu pakkaspäivien makuihin.
Sunnuntai
Hernekeitto

Perinteinen hernekeitto on mainio arkiruoka: helppoa, ravitsevaa ja edullista. Pitkän keittämisajan takia hernekeittoa kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä. Ylimääräisen hernekeiton voi pakastaa. Hernekeiton voi maustaa valkosipulin asemesta sinapilla tai käyttää keittoon juureksia. Pala selleriä, palsternakkaa tai porkkana lisätään keittoon lihan kanssa.
Jälkiruoka
Laskiaispulla

Laskiaispulla on yksi talven rakastetuimmista herkuista. Perinteiseen pullaan tulee reilu annos kermavaahtoa, jonka makeutta tasoitetaan raikkaalla vadelmahillolla. Kokeile myös muita hilloja vaihtelun vuoksi.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 6: Pakkaspäivien parhaat keitot