Italialainen hääkeitto eli Minestra maritata

Ruokalista viikko 6: Pakkaspäivien parhaat keitot

Hrrr, kun on kylmä! Mikään ei lämmitä pakkaspäivänä paremmin kuin kulhollinen kuumaa keittoa. Tiistaina keitetään maailman paras kuhakeitto kalakeittopäivän kunniaksi ja sunnuntaina herkutellaan hernekeitolla laskiaissunnuntain iloksi. Myös klassinen sipulikeitto ja muheva meksikolainen kanakeitto maistuvat kylmänä pakkaspäivänä vastustamattomilta.

Maanantai

Sakea libanonilainen linssikeitto

30-60 min
4

Libanonilainen linssikeitto on samaan aikaan samettisen pehmeä ja lämmittävän mausteinen. Kerralla valmistuu reilu kattilallinen, josta riittää syötävää seuraavaksikin päiväksi.

Tiistai

Kuhakeitto

30-60 min
4

Maailman paras kalakeitto syntyy itse valmistetusta kalaliemestä voita ja kermaa säästelemättä.

Keskiviikko

Italialainen hääkeitto eli Minestra maritata

30-60 min
4

Italialainen hääkeitto ei ole häissä tarjottava keitto, vaan tarkoittaa sitä, että raaka-aineet ovat hienosti naimisissa keskenään. Herkullinen keitto tuo kaivattua vaihtelua jauhelihakierteeseen.

Torstai

Thaimaalainen lohikeitto

30-60 min
4

Thaimaalainen lohikeitto vie makumatkalle Aasian auringon alle. Mausteinen lohikeitto tarjoillaan katkarapuvartaiden kanssa, mutta keiton lisukkeeksi sopivat myös tofu, paistetut sienet ja minimaissi.

Perjantai

Meksikolainen kanakeitto

30-60 min
4

Meksikolainen kanakeitto ja kermaiset avokadoleipäset sopivat kylmiin talvi-iltoihin. Tarjoa keittoa myös seuraavana päivänä, jolloin se on vielä parempaa.

Lauantai

Perinteinen sipulikeitto

yli 60 min
4

Iki-ihana juustolla kuorrutettu sipulikeitto maistuu ulkoilureissun jälkeen. Tämä ranskalainen klassikko kuuluu pakkaspäivien makuihin.

Sunnuntai

Hernekeitto

yli 60 min
4

Perinteinen hernekeitto on mainio arkiruoka: helppoa, ravitsevaa ja edullista. Pitkän keittämisajan takia hernekeittoa kannattaa tehdä kerralla suurempi määrä. Ylimääräisen hernekeiton voi pakastaa. Hernekeiton voi maustaa valkosipulin asemesta sinapilla tai käyttää keittoon juureksia. Pala selleriä, palsternakkaa tai porkkana lisätään keittoon lihan kanssa.

Jälkiruoka

Laskiaispulla

yli 60 min
30

Laskiaispulla on yksi talven rakastetuimmista herkuista. Perinteiseen pullaan tulee reilu annos kermavaahtoa, jonka makeutta tasoitetaan raikkaalla vadelmahillolla. Kokeile myös muita hilloja vaihtelun vuoksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 6: Pakkaspäivien parhaat keitot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X