särki-perunalaatikko

Ruokalista viikko 7: Maukkaat perunaruoat

Tällä viikolla vietetään perunaviikkoa. Peruna on ekologinen, terveellinen ja käyttömahdollisuuksiltaan lähes loputtoman monipuolinen raaka-aine, joten se  jos mikä ansaitsee oman teemaviikkonsa. Kokkaa perunasta mehevä uunimunakas, maukas laatikkoruoka tai espanjalainen chorizo-perunakeitto.

Maanantai

Uunimunakas

30-60 min
4

Uunimunakas on täydellinen tähderuoka. Edellispäivän keitinperunat jalostuvat maukkaaksi munakkaaksi. Perunamunakas kypsyy näppärästi uunissa ja säilyy siten taatusti mehevänä.

Tiistai

Uunimade

30-60 min
4

Uunimade on talven luksusruokaa. Sydäntalven sesonkiruoka valmistuu nopeasti puolessa tunnissa.

Keskiviikko

Annan avokadopasta

alle 30 min
4

Huippusuosittu avokadopasta on helppo ja maukas ateria. Viimeistele pasta-annos parmesaaniraasteella ja nauti heti.

Torstai

Espanjalainen chorizo-perunakeitto

30-60 min
4

Tässä keitossa maistuu Espanja. Peruna-chorizokeitto ryyditetään chilillä ja lorauksella valkoviiniä. Tarjoa soppa pähkinä-yrttihakkeluksen kanssa.

Perjantai

Kalatacot

alle 30 min
4

Kalatacot täytetään rapeaksi friteeratuilla turskafileillä ja täyteläisellä valkosipulikastikkeella. Valitse isojen vehnälättyjen sijaan pieniä maissitortilloja.

Lauantai

Sitruuna-broileri-oliivivuoka

yli 60 min
5

Sitruuna-broileri-oliivivuoassa maistuvat välimerelliset maut. Nahallinen ja luullinen broileri pysyy mehevänä kypsennyksen ajan.

Sunnuntai

Särki-perunalaatikko

30-60 min
4

Särki-perunalaatikko on arkiruokien kunkku. Säilykesärjestä ja perunasta valmistuu hetkessä iso satso ruokaa. Vuokaan laitetaan vain purkillinen maustettua Järki Särkeä, perunoita ja kerma-kalalientä.

Jälkiruoka

Marenki-veriappelsiini-unelma

alle 30 min
4

Raikkaan kirpsakat sitrukset ja makea marenki ovat ihania yhdessä. Nappaa sitruksisen marenki­unelman ohje tal­teen yllätysvie­raita varten. Saat hyvää hetkessä: herkullinen jälki­ruoka valmistuu vain viidessä minuutissa.

Keskustelu

Minua taas ihmetyttää se, että kuvissa aina vaan yleisesti esiintyy alumiiniastioita, joita ei pitäisi ruoanlaitossa käyttää. Ovat vieläpä kuluneita astioita. Miten siis kulunut alumiiniastia reagoi, kun siinä valmistetaan esimerkiksi juuri munakasta? Eikö kuvaajia tai kuvauksen suunnittelijoita voisi hieman valistaa.

Olen monet kerrat ihmetellyt, miksi Kotilieden reseptejä sähköpostista ei voi tulostaa : on vain yksi puolityhjä sivu, ei muuta. Palautetta olen monesti antanut. En todellakaan tilaa juuri tämän ” oikutteluksi ” katsomani syyn takia Kotiliettä, vaikka muuten sen voisinkin tehdä !!!
Olisi mukava tietää, mikä on tämän toimimattomuuden syy.
Kaikista muista s-postiin tulevista lähteistä ym. pystyy reseptit hienosti itselle tulostaa ! Täytyy sanoa, että pitäkää lehtenne !

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 7: Maukkaat perunaruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X