broileri-raejuustotortillat

Ruokalista viikko 8: Suomalaisten suosikkiruoat

Tämän viikon ruokalista koostuu suomalaisten suosikkikotiruoista. Suosikkiruokia on tutkittu muutaman vuoden välein, eikä tuloksissa ole vuodesta toiseen kovin suurta vaihtelua. Suomalaiset pyörittävät arjessaan tyypillisesti yhdeksää eri suosikkiruokaa. Perinteiset ruokalajit ovat suomalaisten vahvoja suosikkeja: makaronilaatikko, uunilohi, itse tehty pizza, tortillat sekä mehevä lasagne toistuvat listalla vuodesta toiseen.

Maanantai

Soijamakaronilaatikko

30-60 min
4

Soijamakaronilaatikko ohje on kätevä olla takataskussa, silloin kun tekee mieli kiristellä kukkaron nyörejä ja säästää arkiruokakuluissa. Halpa soijarouhe on proteiinipommi, joka sopii makaronilaatikkoon.

Tiistai

Perinteinen lohikeitto

alle 30 min
4

Perinteinen lohikeitto kuuluu suomalaisten suosikkikotiruokiin. Kermainen liemi, tilli ja maukkaat sattumat tekevät makuelämyksestä täydellisen.

Keskiviikko

Lihapullat

30-60 min
10

Lihapullat eivät esittelyä kaipaa. Tee kerralla suurempi satsi, syö osa heti ja pakasta loput. Kilon taikinasta riittää syömistä. Erilaisilla mausteilla säväytät lihapullat aina uudenlaisiksi. Mummon lihapullien ykkösmauste on maustepippuri, se tuo mieleen lapsuudenmuistoja.

Torstai

Broileri-raejuustotortillat

alle 30 min
4

Helpot ja hyvät broileritortillat syntyvät hetkessä valmiiksi kypsennetystä broilerista, raejuustosta sekä kasviksista.

Perjantai

Pizza Margherita

30-60 min
0

Pizza Margherita on pizzojen kuningatar. Villioregano viimeistelee annoksen. Villioregano on ostettu La Tartuata -herkkukaupasta Helsingin Tehtaankadulta.

Lauantai

Matalassa lämmössä kypsennetty lohi

30-60 min
8

Alhaisessa lämpötilassa kypsytetty uunilohi on lohkeilevan mehevää, siis sanalla sanoen täydellistä. Käytä apuna paistolämpömittaria.

Sunnuntai

Kasvis-vuohenjuustolasagne

30-60 min
8

Kukapa ei rakastaisi pehmeää ja lempeää lasagnea, maailman parasta lohturuokaa? Vuohenjuustokastike ja tuoreet tomaatit antavat tutulle herkulle uutta viehätystä. Tämä kasvis-vuohenjuustolasagne on Kotilieden lukijoille suunnatun kasvisruokakilpailun parhaimmistoa.

Jälkiruoka

Pannukakku

30-60 min
6

Pannukakku maistuu koko perheelle niin aamiaisella, jälkiruokana kuin iltapalanakin. Tällä pannukakkureseptillä hurmaat koko perheen. Tarjoa pannari mansikkahillon ja kermavaahdon kera, kun haluat jotain oikein hyvää.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 8: Suomalaisten suosikkiruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X