Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

Ruokalista vko 10: Helpot peltiruoat

Tällä viikolla vedetään keittiössä mutkat suoriksi ja kokataan koko ateria vaivatta yhden pellin taktiikalla. Uuninpellillä valmistuvat näppärästi niin ikisuosikki makaronilaatikko, perjantairuokien klassikko nachovuoka kuin ihanan juustoinen janssoninkiusauskin. Viikonloppuna herkutellaan appelsiini-juustokakulla, jota uuninpellillä paistettuna valmistuu kerralla reilu satsi.

Maanantai

Peruna-murupelti

alle 30 min
4

Peruna-murupelti kokataan yhden pellin taktiikalla. Perunaviipaleet saavat pintaansa vegaanista kaurajauhista tai härkisrouhetta sekä yrttejä ja kuivattuja sieniä sisältävän mausteseoksen. Arki-illan pelastus valmistuu puolessa tunnissa pöytään.

Tiistai

Muikkupelti

30-60 min
4

Muikkupelti on helppo ja hauska muikkuruoka. Rapsakat muikut saavat rapeutensa pankokorppujauhosta. Perunat ja muikut kuuluvat yhteen. Käytä Puikuloita, ne ovat perunalajikkeiden aatelia.

Keskiviikko

Uunipeltimakaronilaatikko

30-60 min
6

Uunipeltimakaronilaatikko on kuin tavallinen makaronilaatikko, mutta kypsennystapa on vain erilainen kuin perinteisessä. Raastettu porkkana ja tomaattimurska tuovat lisää mehevyyttä ja ruokaisuutta.

Torstai

Lihapullapelti

alle 30 min
4

Lihapullapelti on helppo ja maukas arkiruoka. Yhdellä pellillä valmistuvat lihapullat ja italialaistyyliset lisukkeet samalla vaivalla. Mozzarella ja basilika viimeistelevät perheen suosikkiruoan.

Perjantai

Nachopelti jauhelihatäytteellä

alle 30 min
4

Nachopelti on paras illanistujaisherkku, mutta se sopii myös arkeen. Ja kun mitään ei lataa pellille liikaa, nachoja on helpompi herkutella siististi. Tarjoa nachopelti avokadon, jalopenon, tuoreen korianterin ja ranskankerman kanssa.

Lauantai

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

30-60 min
6

Rosmariinisiika paahdetaan kokonaisena uunissa ja on herkullinen vaihtoehto uunilohelle. Siika on maustettu Välimeren tapaan sitruunalla ja rosmariinilla. Lisukeperunat kypsyvät kalan kanssa rinta rinnan.

Sunnuntai

Juustoinen janssoninkiusaus pellillä

yli 60 min
6

Juustoinen janssoninkiusaus sopii paitsi yöruoaksi, myös viikonloppujen helpoksi ja herkulliseksi päivällisruoaksi. Ohuena levynä rapeaksi paistettu kiusaus toimii oivana leivänpäällisenäkin.

Jälkiruoka

Appelsiini-juustokakku pellillä

yli 60 min
26

Appelsiini-juustokakku on maukas ja mehevä. Pellillisestä piirakkaa riittää syötävää isommallekin joukolle. Appelsiini-juustokakun salaisuus on kostutus appelsiininkukkavedellä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista vko 10: Helpot peltiruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X