Ruokalista vko 12: Raikasta ruoat kurkulla

Tällä viikolla vietetään kurkkuviikkoa. Kotoisa kurkku loistaa harvemmin aterian päätähtenä, mutta näyttelee usein sitäkin tärkeämpää sivuroolia. Kasvihuonekurkkua on tarjolla ympäri vuoden, avomaankurkulla herkutellaan kesäkuukausina. Mauste- tai suolaliemeen säilötyt kurkut tuovat ruokiin oman vinkeän säväyksensä. Palmusunnuntaina aterian päättää supersuosittu töhnämuna.

Maanantai

Kurkku-tomaattisalaatti fetalla ja rapeilla kikherneillä

alle 30 min
4

Kurkku-tomaattisalaatti saa täyteläisyyttä feta-juustosta. Mausteiset kikherneet kruunaavat kokonaisuuden. Kikherneet ovat myös kiva naposteluherkku.

Tiistai

Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

alle 30 min
4

Pirtsakka, Ranskasta peräisin oleva kylmä gribichekastike on oiva kalaruokien kastike, joka sopii myös erinomaisesti parsan seuraan.

Keskiviikko

Korealainen broilerileipä

alle 30 min
4

Korealaiset kanaleivät syntyvät kimchi-coleslawsalaatista, mehukkaista broilerileikkeistä ja pehmeän tulisesta majoneesista.

Torstai

Makaronisalaatti

alle 30 min
6

Makaronisalaatti on klassikko, joka toimii tilanteessa kuin tilanteessa. Monen suosikkisalaatti on tehdään kaikille tutuista sarvimakaroneista, palvikinkusta ja majoneesikastikkeesta.

Perjantai

Hodarivuoka

30-60 min
8

Hodarivuoka on helppo tapa valmistaa hodarit isolle porukalle kerralla. Tarjoa hodarit itse tehdyn kurkkusalaatin kanssa.

Lauantai

Luksushummus

alle 30 min
4

Trenditahna hummus saa näyttävän asun run­saista höysteistä. Tarjoa luksushummus hyvän lei­vän kanssa alku­palana tai ateriana.

Sunnuntai

Lohi-lehtikaalilaatikko

30-60 min
4

Lohilaatikko saa raikkaan päivityksen lehtikaalista. Tähän laatikkoon käytetään keitettyjä perunoita, joten niitä kannattaa tehdä edelliselle aterialle reilusti. Lisänä maistuu raikas kurkku-fenkolisalaatti.

Jälkiruoka

Töhnämuna

yli 60 min
8

Töhnämuna on pääsiäisen hittiherkku. Suklaamunat täytetään herkullisella mangososeella säväytetyllä valkosuklaamoussella ja nautitaan lusikallinen kerrallaan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista vko 12: Raikasta ruoat kurkulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X