välimeren kuha

Ruokalista vko 13: Kalaruoat arkeen ja viikonloppuun

Kalaa tulisi syödä kahdesta kolmeen kertaa viikossa kalalajeja vaihdellen. Usein ruokalistalla pyörivät kuitenkin tutut ja hyväksi havaitut kalapuikot, uunilohet ja tonnikalapastat. Tämän viikon ruokalista tarjoaa ideoita uusiin ja maukkaisiin kalaruokiin. Viikon aikana tarjolle nostetaan muun muassa luonnonkalasäilykkeestä valmistetut kalapyörykät sekä näyttävä, kokonaisena kypsennetty siika. Mukaan mahtuu toki myös muita arkiruokia sekä karitsaa pääsiäisen kunniaksi.

Maanantai

Härkäpapukulho

alle 30 min
4

Härkäpapukulho on helppoa arkiruokaa ja näppärä napata myös töihin evääksi. Kulhoruoat saattavat tuntua työläiltä valmistaa. Jokaisen vaiheen voi kuitenkin esivalmistella etukäteen. Kukkakaali-kvinoa ja härkäpapurouhemuru säilyvät jääkaapissa hyvin muutamia päiviä.

Tiistai

Kalapyörykät ja sahramimajoneesi

alle 30 min
30

Kalapyörykät tehdään tonnikalaa muistuttavasta kotimaisesta luonnonkalasäilykkeestä. Seesaminsie­menet tuovat rapeutta ja pähkinäisyyttä pyöryköihin. Kalapyöryköiden kanssa maistuu sahramimajoneesi.

Keskiviikko

Haukipihvit

30-60 min
4

Haukipihvit maistuvat sitruunalla maustetun perunamuusin kanssa. Hauki on syyttä hyljeksitty kala. Maukas hauki on parhaimmillaan pihveiksi pyöräytettynä. Monitoimikone jauhaa ruodot helposti syötäviksi.

Torstai

Kana-nuudelikeitto

alle 30 min
6

Kana-nuudelikeitto valmistuu nopeasti valmiiksi kypsennetystä broilerin lihasta ja siitä riittää monelle. Koristele keitto hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla.

Perjantai

Täytetty siika Välimeren tyyliin

30-60 min
4

Välimeren tyyliin täytetty siika on näyttävää ja mehukasta tarjottavaa. Kokonaisena paistettu kala ei pääse kuivahtamaan.

Jälkiruoka

Passion-vaniljapasha

alle 30 min
4

Passion-vaniljapasha on raikas vaihtoehto perinteiselle pashalle. Tämä pasha on helppo valmistaa. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimella ja laita passion-vaniljapasha valumaan sideharsolla vuorattuun siivilään vuorokaudeksi. Muotoile sen jälkeen passion-vaniljapashasta annokset ja koristele passio-hedelmällä.

Lauantai

Välimeren kuhaa

30-60 min
8

Välimeren tapaan maustetussa kuhassa maistuvat yrtit, valkosipuli ja oliivit. Makeat kirsikkatomaatit sekä aromikas fenkoli muhivat uunivuoassa kalan kanssa rinta rinnan.

Sunnuntai

Karitsan sisäfilee ja pienet uuniperunat

yli 60 min
4

Karitsan sisäfilee valmistuu parissa minuutissa ja maistuu pääsiäisen juhlapöydässä perinteisen karitsanpaistin sijaan. Kaveriksi tehdään yrttisiä uuniperunoita ja rapeaa salaattia sitrusvinaigrettekastikkeella. Valmistele lisukkeet etukäteen. Ruoka ei odottele, vaan vieraat voivat olla jo pöydässä, kun paistat lihat.

Jälkiruoka

Sitruunapiirakka ja kerma-rahkavaahtoa

yli 60 min
8

Jälkiruoalle on aina oma vatsa! Tuhdinkin ruokailun jälkeen on vielä tilaa jälkiruoalle. Varsinkin, kun kyseessä on raikas ja suussa sulava sitruunapiirakka. Sitruunapiiraan valmistuksessa kannattaa muistaa muutama niksi, jotta täyte onnistuu ja siitä tulee tasainen. Älä vatkaa sitruunamehuseokseen kuplia, sekoita vain kevyesti. Muista myös kaataa täyte siivilän läpi, jotta kananmunasta ei tule viiruja täytteen pinnalle.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista vko 13: Kalaruoat arkeen ja viikonloppuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X