Ruokalista vko 13: Kalaruoat arkeen ja viikonloppuun
Maanantai
Härkäpapukulho

Härkäpapukulho on helppoa arkiruokaa ja näppärä napata myös töihin evääksi. Kulhoruoat saattavat tuntua työläiltä valmistaa. Jokaisen vaiheen voi kuitenkin esivalmistella etukäteen. Kukkakaali-kvinoa ja härkäpapurouhemuru säilyvät jääkaapissa hyvin muutamia päiviä.
Tiistai
Kalapyörykät ja sahramimajoneesi

Kalapyörykät tehdään tonnikalaa muistuttavasta kotimaisesta luonnonkalasäilykkeestä. Seesaminsiemenet tuovat rapeutta ja pähkinäisyyttä pyöryköihin. Kalapyöryköiden kanssa maistuu sahramimajoneesi.
Keskiviikko
Haukipihvit

Haukipihvit maistuvat sitruunalla maustetun perunamuusin kanssa. Hauki on syyttä hyljeksitty kala. Maukas hauki on parhaimmillaan pihveiksi pyöräytettynä. Monitoimikone jauhaa ruodot helposti syötäviksi.
Torstai
Kana-nuudelikeitto

Kana-nuudelikeitto valmistuu nopeasti valmiiksi kypsennetystä broilerin lihasta ja siitä riittää monelle. Koristele keitto hienonnetulla kevätsipulilla ja korianterilla.
Perjantai
Täytetty siika Välimeren tyyliin

Välimeren tyyliin täytetty siika on näyttävää ja mehukasta tarjottavaa. Kokonaisena paistettu kala ei pääse kuivahtamaan.
Jälkiruoka
Passion-vaniljapasha

Passion-vaniljapasha on raikas vaihtoehto perinteiselle pashalle. Tämä pasha on helppo valmistaa. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimella ja laita passion-vaniljapasha valumaan sideharsolla vuorattuun siivilään vuorokaudeksi. Muotoile sen jälkeen passion-vaniljapashasta annokset ja koristele passio-hedelmällä.
Lauantai
Välimeren kuhaa

Välimeren tapaan maustetussa kuhassa maistuvat yrtit, valkosipuli ja oliivit. Makeat kirsikkatomaatit sekä aromikas fenkoli muhivat uunivuoassa kalan kanssa rinta rinnan.
Sunnuntai
Karitsan sisäfilee ja pienet uuniperunat

Karitsan sisäfilee valmistuu parissa minuutissa ja maistuu pääsiäisen juhlapöydässä perinteisen karitsanpaistin sijaan. Kaveriksi tehdään yrttisiä uuniperunoita ja rapeaa salaattia sitrusvinaigrettekastikkeella. Valmistele lisukkeet etukäteen. Ruoka ei odottele, vaan vieraat voivat olla jo pöydässä, kun paistat lihat.
Jälkiruoka
Sitruunapiirakka ja kerma-rahkavaahtoa

Jälkiruoalle on aina oma vatsa! Tuhdinkin ruokailun jälkeen on vielä tilaa jälkiruoalle. Varsinkin, kun kyseessä on raikas ja suussa sulava sitruunapiirakka. Sitruunapiiraan valmistuksessa kannattaa muistaa muutama niksi, jotta täyte onnistuu ja siitä tulee tasainen. Älä vatkaa sitruunamehuseokseen kuplia, sekoita vain kevyesti. Muista myös kaataa täyte siivilän läpi, jotta kananmunasta ei tule viiruja täytteen pinnalle.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Ruokalista vko 13: Kalaruoat arkeen ja viikonloppuun