cacio e pepe -pasta

Ruokalista vko 16: Nopeat pastat

Pastaa parempaa pikaruokaa saa hakea. Tämän viikon ruokalista tarjoaa arjen iloksi viisi nopeaa pastaruokaa, jotka taklaavat kiukkunälän maukkaasti. Viikonloppuna kokkaillaan pidemmän kaavan mukaan ja pöytään nostetaan mehevää härkäpapupasagnea sekä sakeaa tomaatti-pastakeittoa.

Maanantai

Kikhernepasta

alle 30 min
4

Kikhernepasta on ihan paras hätävararuoka ja arjen pelastaja, sillä se valmistetaan kuivakaapin aineksista. Maukkaat kikherneet maustetaan reilusti valkosipulilla, sitruunalla ja mustapippurilla. Loraus valkoviiniä ja parmesaania tuo pastaan luksusta.

Tiistai

Kalapasta puttanescan tyyliin

alle 30 min
4

Luonnonkalapasta puttanescan tyyliin on saanut inspiraationsa italialaiselta pastaklassikolta, pasta puttanescalta. Suolaiset oliivit ja kaprikset ovat täydellinen makuyhdistelmä mausteiselle ja öljyiselle kalalle.

Keskiviikko

Yhden padan kasvispasta

alle 30 min
4

Tämä mainio kasvispasta syntyy näppärästi yhdessä padassa ja vieläpä varsin nopeasti. Tilkka kermaa ja ripaus parmesaanijuustoa nostavat nopean arkipastan luksusluokkaan.

Torstai

Chili-kanapasta

alle 30 min
4

Totuta makuhermosi chilin tulisuuteen ja ennen kuin huomaatkaan, olet jäänyt siihen koukkuun. Chilirouhe korvaa myös tuoreen chilin.

Perjantai

Cacio e pepe -pasta

alle 30 min
4

Pecorino romano on juustonystävän ja herkkusuun mieleen. Huippukokit ympäri maailman ylistävät tätä pastareseptiä. Cacio e pepe -pasta on nerokkain pastaruoka, mitä on olemassa.

Lauantai

Härkäpapulasagne

yli 60 min
8

Härkäpapulasagne on vegeherkku, joka täyttää raavaankin miehen vatsan.Lasagnea kannattaa tehdä kerralla isompi satsi. Se hupenee nopeasti parempiin suihin. Kotimainen härkäpapurouhe on maukas ja ilmastoystävällinen vaihtoehto jauhelihalle. Käytä sitä soijarouheen tapaan kastikkeissa, pihveissä ja pyöryköissä.

Sunnuntai

Tomaatti-pastakeitto

yli 60 min
4

Herkullinen lounaskeitto valmistuu kasviksista ja pastasta, johon saa uppoamaan myös jääkaappiin unohtuneet juustokannikat.

Jälkiruoka

Sitruunapiirakka

30-60 min
16

Sitruunapiirakka on raikas päätös aterialle sellaisenaan tai kermavaahdon kera. Voit tarjota sitruunapirakan myös leivoksiksi leikattuna.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruokalista vko 16: Nopeat pastat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X