Viikon ruokalista vko 12: 7 ruokaa keittiön perusraaka-aineista

Tällä viikolla kurkataan kuiva-ainekaappiin sekä pakastimeen ja tyhjennetään jääkaappi rippeistä. Viikon ateriat valmistuvat  mutkattomasti keittiön perusraaka-aineista.

Maanantai

Lindströmin papupihvit

alle 30 min
4

Lindströmin papupihvit on edullista arkiruokaa ja tehdään klassisten lindströminpihvien hengessä. Lisukkeena maistuu purjolla ryyditetty perunamuusi.

Tiistai

Espanjalainen uunimunakas

30-60 min
4

Espanjalainen uunimunakas eli espanjalainen pyttipannu. Eiliset perunat muuntuvat pekonilla, kasviksilla ja juustokuorrutuksella lihotettuina ruokaisaksi munakkaaksi.

Keskiviikko

Mausteinen linssipata

30-60 min
4

Mausteinen linssipata on nopeasti kypsyvä kasvispata. Mausteinen tomaattikastike tarvitsee kuitenkin haudutusaikaa muhiakseen täyteen aromiinsa. Tarjoa lisänä riisiä tai rapeakuorista leipää.

Torstai

Paahdettu porkkanakeitto

30-60 min
4

Paahdettu porkkanakeitto on ruokaisa herkku. Ripottele keiton pinnalle dukkah-mausteseosta ja jogurttia.

Perjantai

Pasta all’aglio, olio e peperoncino

alle 30 min
0

Yksinkertaisuus kunniaan! Laadukas pasta ei kaipaa monimutkaisia kastikkeita. Joskus vain hyvä oliiviöljy, chili ja valkosipuli riittävät.

Lauantai

Tonnikalatäytteiset uuniperunat

alle 30 min
4

Kiireisen kokin uuniperuna valmistuu mikroaaltouunissa ja nautitaan tonnikalatäytteellä. Uuniperunoiden täyte sekoitetaan maidolla notkistetusta tuorejuustosta, tonnikalasta ja purjosta.

Sunnuntai

Jauheliha-papu-perunasosevuoka

yli 60 min
6

Jauheliha-papu-perunasosevuoka valmistuu nopeasti, kun teet jauhelihatäytteen ja perunamuusin edellisenä iltana valmiiksi ja paistat laatikon samana päivänä.

Jälkiruoka

Pappilan hätävara

alle 30 min
4

Pappilan hätävara on helppo valmistaa yllätysvieraille. Jälkiruoan voi tehdä siitä mitä kaapista löytyy. Siihen sopivat niin keksit kuin kakunpalatkin sekä mascarpone tai kerma.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 12: 7 ruokaa keittiön perusraaka-aineista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X