Viikon ruokalista vko 13: Arkiruokaa puolessa tunnissa

Herkullinen arkiruoka ei vaadi valmistuakseen puolta tuntia kauempaa. Tässä viikon ruokalista, jolla selätät kiireisen arjen ruokapulmat.

Maanantai

Uunifeta paprikalla ja tomaateilla

alle 30 min
4

Uunifeta on herkullinen tapa valmistaa uunijuustoa. Laita lisukkeeksi paprikaa ja tomaatteja sekä mausta kokonaisuus savupaprikalla ja siiderillä.

Tiistai

Vappu Pimiän kalamurekepihvit kevyempään elämään

alle 30 min
4

Muista syödä kalaa pari kertaa viikossa. Hauesta ja lohesta valmistuvat mainiot pihvit. Todella hyvää, helppoa ja herkullista. Lisukkeena maistuu perinteinen perunamuusi.

Keskiviikko

Perinteinen nakkikastike

alle 30 min
4

Perinteinen nakkikastike tehdään niin kuin mummo sen teki eli valmistus aloitetaan ruskeasta peruskastikkeesta. Sama peruskastike muuntautuu moneksi, vinkkejä ohjeen lopussa.

Torstai

Omenainen kanakeitto

alle 30 min
4

Currylla keltaiseksi värjätty ja makoisaksi maustettu kanakeitto saa uutta jujua juuresten joukkoon pilkotusta omenasta. Kookosmaito pyöristää maun suussa sulavaksi.

Perjantai

Juustoiset juuresletut

alle 30 min
4

Lettuihin voi raas­taa nahistuneita juurespaloja ja juustonkannikoita. Seuraksi sopii rai­kas kasvistabbou­leh-salaatti.

Lauantai

Sweet chili -seiti

alle 30 min
4

Viikon huokea kala­-ateria syn­tyy pakastesei­tistä, joka upote­taan herkulliseen sweet chili -­ker­makastikkeeseen.

Sunnuntai

Aasialainen jauhelihapannu

alle 30 min
4

Aasialainen jauhelihaherkku paahdetaan kovassa lämmössä murumaiseksi seokseksi. Voit tarjoilla mausteisen jauhelihamurun lisukkeiden kanssa myös salaatinlehtien sisässä ja nauttia rentona sormisyötävänä illanistujaisissa.

Jälkiruoka

Sitruunakiisseli

alle 30 min
6

Sitruunakiisseli on kirpakka jälkiruoka, joka kesyyntyy kermavaahdolla. Tarjoa sitruunakiisselin kera vadelmia tai mansikoita.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 13: Arkiruokaa puolessa tunnissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X