Viikon ruokalista vko 14: Uutta makua arkiruokapöytään

Tämän viikon ruokalista vie makumatkalle maailman ympäri. Viikon aikana tutustutaan muun muassa indonesialaiseen, kreikkalaiseen, marokkolaiseen ja ranskalaiseen ruokakulttuuriin.

Maanantai

Italialainen papukeitto

30-60 min
4

Italialaisessa papukeitossa on punaista lehtikaalta, joka värjää keiton punajuuren punaiseksi.

Tiistai

Välimeren kuhaa

30-60 min
8

Välimeren tapaan maustetussa kuhassa maistuvat yrtit, valkosipuli ja oliivit. Makeat kirsikkatomaatit sekä aromikas fenkoli muhivat uunivuoassa kalan kanssa rinta rinnan.

Keskiviikko

Japanilaiset tsukune -broilerivartaat

30-60 min
4

Japanilaisten tsukune-vartaiden juju piilee siinä, että mureketaikinaan paistetaan osa jauhelihasta. Se tuo vartaisiin erilaista rakennetta ja purutuntumaa.

Torstai

Prasorizo eli kreikkalainen sipuliriisi

alle 30 min
2

Jäikö eiliseltä aterialta riisiä? Jämäriisistä valmistuu herkullinen, kreikkalainen prasorizo.

Perjantai

Indonesialainen gado gado -salaatti

30-60 min
4

Gado gado tarkoittaa indonesiaksi salaattia. Indonesialaisessa gado gado -salaatissa on perinteisesti rapeaksi paistettua tempeä sekä makunystyröitä kutkutteleva maapähkinäkastike.

Lauantai

Rapea siika, parsakaalipyttis ja gribichekastike

alle 30 min
4

Pirtsakka, Ranskasta peräisin oleva kylmä gribichekastike on oiva kalaruokien kastike, joka sopii myös erinomaisesti parsan seuraan.

Sunnuntai

Marokkolainen sitruunakana

yli 60 min
4

Marokkolaisessa broileritaginessa arabikeittiön mausteinen makumaailma hurmaa tuoksullaan ja täyteläisyydellään.

Jälkiruoka

Passiobrûlée

yli 60 min
4

Klassinen ranskalaisjälkiruoka creme brûlée saa herkullisen twistin passionhedelmästä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 14: Uutta makua arkiruokapöytään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X