Viikon ruokalista vko 16: Pääsiäisviikon parhaat

Pääsiäisviikolla katetaan pöytään vain parasta. Viikon aikana herkutellaan muun muassa kokonaisella uunibroilerilla, yrttikuorrutetulla karitsankruunulla ja Lähi-idän tapaan maustetulla kananmunapannulla. Lisäksi maistellaan kevään ensimmäisiä parsoja.

Maanantai

Juhlava porkkana-maissikeitto

30-60 min
8

Juhlavaan porkkana-maissikeittoon käytetään esikeitettyjä maissintähkiä. Keltaisen värinsä ansiosta keitto sopii esimerkiksi pääsiäispöytään. Kun siitä jättää kerman pois, se sopii kaikille.

Tiistai

Lohi piccata

30-60 min
4

Lohi piccata vie kielen mennessään. Italialainen klassikkoruoka kanaa piccata toimii myös lohen kanssa. Kapriksista ja sitruunasta tulee ihanan pikantti maku.

Keskiviikko

Lammaslihapullat

yli 60 min
10

Lammaslihapullat maustetaan Lähi-Idän tapaan valkosipulilla, kanelilla, juustokuminalla, silputulla taatelilla, lehtipersiljalla ja korianterilla. Lisänä maistuu raikas ja ruokaisa tabbule-salaatti.

Torstai

Sitruunainen parsarisotto

30-60 min
4

Sitruunainen parsarisotto on kevään parhain kasvisruoka. Tässä reseptissä hienostunut parsarisotto aateloidaan sitruunalla ja maustetaan parmesaaniraasteella. Viimeisen silauksen tuovat pienet viiriäisen munat. Sitruunainen parsarisotto sopii aterian alkuun, liha-, kala- tai äyriäsiruokien kaveriksi.

Perjantai

Alkuruoka

Mimosasalaatti

alle 30 min
4

Keväinen mimosasalaatti sopii täydellisesti pääsiäisaterian alkupalaksi. Raikkaalla kasvispedillä on kovaksi keitettyjä kananmunia ja pehmeää avokadoa. Sinapilla maustettu majoneesikastike kruunaa annoksen.

Uunikana maustuu rosmariinilla ja sitruunalla

yli 60 min
0

1970-luvun klassikkoruoka uunikana muhii meheväksi sitrusten ja yrttien kanssa. Aavistus vaahterasiirappia antaa makean viimeistelyn kokonaiselle uunissa paahtuvalle kanalle.

Jälkiruoka

Suklaamoussetäytekakku

yli 60 min
16

Suklaamoussetäytekakku on suklaistakin suklaisempi kakku, joka katoaa nopeasti juhlavieraiden suihin. Vastustamaton suklaakakku täytetään ihanalla suklaamoussella ja koristellaan tilanteen ja mielen mukaan suklaalastuilla tai juhlaan sopivilla karamelleilla, kuten suklaamunilla.

Lauantai

Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu

30-60 min
4

Shakshuka eli Lähi-idän aamiaispannu on ruokaisa, Lähi-idässä suosittu aamu- ja iltapala. Yrteillä ja juustolla höystetyllä munakkaalla pärjää hyvin lounaallakin, etenkin kun lisänä tarjoaa rapeakuorista leipää.

Sunnuntai

Alkuruoka

Lohicrostinit

alle 30 min
10

Lohicrostinit ovat pieniä alkupalaleipiä, jotka päällystetään kylmäsavulohella, ricottalevitteellä ja pikkelikurkuilla.

Yrttikuorrutettu karitsankruunu

yli 60 min
6

Lammas on pääsiäispöydän ehdoton kunkku. Tässä karitsankruunussa on rapea yrtti-leipäkuorrute. Voit vaihtaa kuorrutteen yrttejä mielesi mukaan.

Jälkiruoka

Passion-vaniljapasha

alle 30 min
4

Kokeile perinteisen pashan sijaan raikasta passio-vaniljapashaa. Se on helppo valmistaa. Sekoita ainekset keskenään tehosekoittimella ja laita passion-vaniljapasha valumaan sideharsolla vuorattuun siivilään vuorokaudeksi. Muotoile sen jälkeen passion-vaniljapashasta annokset ja koristele passio-hedelmällä.

Keskustelu

Eiköhän olisi parempi syödä ennen pääsiäistä hiukan kevyemmin, vaikka ei varsinaisesti paastoaisikaan, ja herkutella vasta pääsiäisenä. Makeaa suklaamoussekakkua jo pitkäperjantaina?

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 16: Pääsiäisviikon parhaat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X