Viikon ruokalista vko 17: Parsasesongin parhaat ruoat

Parsojen ilmestyminen kauppojen hevi-osastolle on varma kevään merkki. Iki-ihana parsa sopii moneen keitoista risottoihin ja pizzoista piirakoihin. Poimi ohje myös maailman helpoimpaan ja herkullisimpaan hollandaisekastikkeeseen. Hollandaisekastike ja parsa on ikisuosikki, joka ihastuttaa niin alkupalana kuin herkullisena brunssiruokanakin.

Maanantai

Parsa-yrttimunakas

alle 30 min
0

Ruokaisa, kauniin keväinen munakas syntyy helposti vihreistä parsoista, kevätsipulista ja tuoreista yrteistä. Tämän munakkaan juju on kuullottaa parsaa ja kevätsipuleita hetki öljyssä. Parsa-yrttimunakas sopii tarjottavaksi keväisillä brunsseilla tai lounailla sekä juhlavana iltapalana.

Tiistai

Savulohi-parsarisotto

30-60 min
4

Savulohi-parsarisotto on italialaisen klassikkoruoan keväinen versio. Risottoa maustavat valkoviini, curry, sitruuna ja ruohosipuli.

Keskiviikko

Parsakeitto

30-60 min
6

Parsakeitto on nopea ja helppo valmistaa. Kermaisen pehmeä parsakeitto saa täyteläisyyttä perunasta ja valkosipulituorejuustosta, raikkautta tuoreista yrteistä. Osan nesteestä voi korvata tilkalla valko-tai kuohuviiniä. Parsanvarret sopivat hyvin keittoainekseksi. Tarjoa nuppuiset latvat sattumina tai vaikkapa salaatissa. Parsakeittoon voi käyttää myös koko parsan.

Torstai

Kahden juuston parsapiirakka

30-60 min
8

Juustoinen parsapiirakka sopii niin juhlapöytään kuin brunssillekin tai vaikkapa lounaaksi raikkaan salaatin kera tarjottuna. Täytteen lisäksi juustoa lisätään myös pohjataikinaan, joten lopputulos on taatusti supermehevä.

Perjantai

Varhaisvihannespizza

30-60 min

Hemmottele perhettäsi värikkäällä varhaisvihannespizzalla. Vihreät parsat, kevätsipulit sekä herneet ja herneenversot tuovat kevään kielelle.

Lauantai

Hollandaisekastike parsalle tai uppomunavoileiville

alle 30 min
4

Uppomunavoileivät ovat herkullinen brunssi- tai aamiaisruoka. Nappaa ohje hollandaisekastikkeelle.

Sunnuntai

Grillattu salaatti ja limetti-jogurttikastike

alle 30 min
4

Grillattu salaatti ja limetti-jogurttikastike maistuvat grillattujen lohimedaljonkien kanssa. Romainesalaatin lisäksi grilliin voi sujauttaa myös muita vihanneksia. Yksinkertaiset kauden kasvikset ovat parhaita grilliruokien kumppaneita.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 17: Parsasesongin parhaat ruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X