Viikon ruokalista vko 18: Ruokaisat salaatit lounaalle tai piknikevääksi

Ruokaisa salaatti on todellinen moniottelija. Se taipuu niin liha- ja kalaruokien lisukkeeksi, piknikevääksi kuin kokonaiseksi ateriaksikin. Tämän viikon ruokaista tarjoilee seitsemän toinen toistaan herkullisempaa salaattia. Poimi ohjeet talteen myös, mikäli kaipaat ideoita kevään juhlakauteen ja buffet-pöydän tarjoiluihin.

Maanantai

Aasialainen varhaiskaali-nuudelisalaatti

alle 30 min
4

Varhaiskaali-nuudelisalaatti on rapea, makea, hapan ja suolainen. Se maistuu hyvältä sellaisenaan tai muiden ruokien lisukkeena.

Tiistai

Helppo sashimisalaatti

30-60 min

Nopeatekoinen sashimisalaatti sisältää sushista tuttuja raaka-aineta ja makuja. Helppo ja ruokaisa salaatti on täydellinen ruoka sinulle, joka et jaksa kääriä susheja.

Keskiviikko

Pancetta-pastasalaatti

alle 30 min
8

Salaateilla saa noutopöytään väriä ja raikkautta, mutta ruokaisat pastapohjaiset salaatit voi mainiosti pakata mukaan myös piknikille, sillä ne kestävät hyvin säilytystä. Pastasalaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

Torstai

Peruna-kikherne-tillisalaatti

30-60 min
4

Ruokaisa salaatti tehdään perunoista ja kikherneistä. Salaatti toimii liharuokien lisukkeena tai lounaana ihan sellaisenaan.

Perjantai

Meksikolainen nyhtökaurasalaatti

alle 30 min
4

Miedon makuinen nyhtökaura kestää hyvin meksikolaisia mausteita. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti tehdään suositun nachosalaatin tapaan. Vegaaninen herkkusalaatti maistuu taatusti ihan jokaiselle.

Lauantai

Broileri-kvinoasalaatti

alle 30 min
4

Kvinoa tuo ruokaisan lisän erilaisiin salaatteihin. Kvinoasalaatin viimeistelee ananasvinegrette, joka sopii hyvin myös broilerin makupariksi.

Sunnuntai

Raikas katkarapusalaatti

alle 30 min
8

Raikas katkarapusalaatti on näyttävä alkuruoka juhlapöytään tai raikas tarjottava vaikka viikonloppuaterialle. Värikäs salaatti tarjoillaan triflen eli kerrosjälkiruoan tavoin.

Jälkiruoka

Paahdettuja hedelmiä ja valkosuklaata

alle 30 min
0

Nosta hedelmäsalaattisi uuteen ulottuvuuteen. Pieni uunipaahto lohtii hedelmistä supermaukkaita. Päälle sulanut valkosuklaa ja kylkeen pyöräytetty jäätelöpallo takaavat makuilotulituksen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 18: Ruokaisat salaatit lounaalle tai piknikevääksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X