Viikon ruokalista vko 19: Parhaat perunaruoat

Tällä viikolla kokataan perunasta. Suurtalouskeittiöihin ja ravintoloihin tarkoitetut perunat uhkaavat vallitsevan tilanteen vuoksi mennä hävikkiin, mikä jo itsessään on hyvä syy poimia ostoskoriin kotimaisia perunoita. Peruna on kaiken lisäksi edullinen ja aivan loistava arkiruoan raaka-aine. Se taipuu tarpeen mukaan myös fiiniksi viikonloppuateriaksi ja sopii vaikka leivontaan. Kokeilisitko tällä viikolla perunapizzaa, lämminsavulohi-perunapihvejä tai espanjalaista perunamunakasta? Viikonlopun kahvipöytään leivotaan tietenkin ihastuttava perunakakku.

Maanantai

Juusto-perunakeitto

alle 30 min
2

Kevyt vaihtoehto lounaalle syntyy juusto-perunakeitosta. Keitosta saat kasvissyöjäle sopivan version käyttämällä kasvislientä kanaliemen sijaan.

Tiistai

Lämminsavulohi-perunapihvit

30-60 min
0

Lämminsavulohi-perunapihvit ovat huippuhelppoja pihvejä. Siihen uppoavat niin savulohen kuin perunamuusinkin rippeet. Ainekset vain sekaisin, pannulle paistumaan, kaveriksi salaatti ja eikun syömään.

Keskiviikko

Peruna-jauhelihalaatikko

yli 60 min
4

Peruna-jauhelihalaatikko on arkiruokien aatelia. Rapeiden perunoiden alta paljastuu herkullinen jauheliha-kasvisseos. Ruoan voi tehdä myös matalassa padassa tai kattilassa.

Torstai

Espanjalainen uunimunakas

30-60 min
4

Espanjalainen uunimunakas eli espanjalainen pyttipannu. Eiliset perunat muuntuvat pekonilla, kasviksilla ja juustokuorrutuksella lihotettuina ruokaisaksi munakkaaksi.

Perjantai

Perunapizza bianca

30-60 min
4

Perunapizza bianca hurmaa! Peruna ja tuore rosmariini ovat nerokas ja koukuttavan herkullinen yhdistelmä! Kokeile makuparia pizzan täytteenä.

Lauantai

Makkarapelti

30-60 min
4

Makkarapelti on kuin uunissa paistettava pyttipannu. Hieman tulisten raakamakkaroiden ja perunoiden kaveriksi voi laittaa paistumaan melkein mitä tahansa kasviksia. Tarjoa ruoka sinapilla maustetun majoneesin kanssa.

Sunnuntai

Lohi-lehtikaalilaatikko

30-60 min
4

Lohilaatikko saa raikkaan päivityksen lehtikaalista. Tähän laatikkoon käytetään keitettyjä perunoita, joten niitä kannattaa tehdä edelliselle aterialle reilusti.

Jälkiruoka

Perunakakku

yli 60 min
20

Perunakakku maistuu viikonloppuna kahvin kanssa. Keitetyt perunat ja mantelijauhe ovat sen mehevyyden salaisuus. Suussa sulava voi-tomusokerikuorrute kruunaa makuelämyksen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 19: Parhaat perunaruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X