Ruoka

Ruokalista viikko 19 – helppoa grilliruokaa arkeen

Tällä kertaa grillikauden avajaiset eivät ole vain yhden illan juttu, sillä myös arkiateriat paistuvat ritilällä! Helppo grilliruoka eli thai-kanavartaat, kreikkalainen grillipatonki ja glaseeratut grillipihvit valmistuvat puolessa tunnissa.

Grillikauden avaus tehdään pitkän kaavan mukaan. Nämä grillibileet kestävät nimittäin maanantaista sunnuntaihin. Helppo grilliruoka valmistuu alle puolessa tunnissa. Nappaa viikon ruokalista ja laita grilli kuumaksi myös arkena.

Ruokalista viikko 19: Helppo grilliruoka pelastaa arjen

Maanantai: Grillattu kreikkalainen salaatti

Suolaista fetaa, oliiveja, tomaatteja ja kurkkua. Kreikkalainen salaatti on yksinkertainen klassikko, joka ei krumeluuksia kaipaa. Pientä särmää luottolounaaseen saat kuitenkin, kun ladot raaka-aineet grilliritilälle. Paahde tuo esiin salaatin makeuden ja pehmentää fetajuustoa. Grillattu kreikkalainen salaatti maistuu niillekin, jotka pitävät perinteistä versiota tylsänä. Myös grillattu caeasarsalaatti ja grillattu kasvis-juustosalaatti ovat kokeilun arvoisia.

Tiistai: Savumuikkutäytteiset tortillat ja varhaisvihannescoleslaw

Savumuikkutäytteiset tortillat ja varhaisvihannescoleslaw ovat koti-Suomen antimista koottu vastine tutulle texmexaterialle. Coleslaw valmistuu vaihteeksi rouskuvasta varhaiskaalista ja -porkkanoista sekä raikkaasta retiisistä. Ota testiin myös muikkutacot pikkelöidyillä vihanneksilla ja tillimajoneesilla sekä muikut ja mätidippi.

Keskiviikko: Kesäkurpitsa-halloumimunakas

Grilli on siitä kätevä vempele, että siinä voi kypsentää samat asiat kuin liedellä tai uunissa, myös munakkaan. Viiden raaka-aineen kesäkurpitsa-halloumimunakas nostaa munaruoat lounaiden aatelistoon. Kesäkurpitsa ja suolainen halloumi antavat ruoalle makua ja pitävät huolen, ettei vatsa tyhjene ennenaikaisesti.

Ihastuitko kesäkurpitsan ja juuston makupariin? Talleta reseptivihkoosi lisäksi grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti sekä kasvis-halloumivartaat.

Torstai: Thai-kanavartaat

Thai-kanavartaat onnistuvat broilerin jauhelihasta. Massaan tulee limettiä, tuoretta inkivääriä, kookosjauhoa, valkosipulia, suolapähkinöitä ja punaista currytahnaa. Thaimaa-teema jatkuu kypsennyspisteellä, sillä jauhelihapötköt tökätään sitruunaruohon varteen ja grillataan keskilämmöllä.

Vai sittenkin kasvista? Teriyaki-tofuvartaat ovat oiva vaihtoehto. Tikun nokassa kypsyy jälkiruokakin: pujota vartaisiin grillattua ananasta ja valele rusketusraidat saaneet hedelmäpalat rommikinuskilla.

Perjantai: Kreikkalainen grillipatonki

Patonki kantoon ja grilliin paahtumaan! Rento perjantai-illallinen grillataan valmiista leivästä. Kreikkalainen grillipatonki siivutetaan niin, että väliin saa sujautettua babypinaattia, aurinkokuivattua tomaattia, valkosipulia, salaattijuustoa ja voita. Leipäateria paistuu myös pöytäkokoisessa voileipägrillissä, lämpimät kinkkuleivät ovat varma valinta.

Lauantai: Grillattua korianterikanaa tikussa

Grillattua korianterikanaa tikussa voi kypsentää sekä uunissa että grillissä, valmista tulee alle puolessa tunnissa. Korianterimarinadi raikastaa vartaat juuri niin kesäisiksi kuin grillikauden avajaisissa sopiikin. Toisenlaiset kanavartaat saat, kun ritilällä valmistuu kanakebab, joka vuollaan veitsellä suoraan lautaselle.

Sunnuntai: Glaseeratut grillipihvit

Glaseeratut grillipihvit ovat bbq-nörtin valinta. Naudan entrecôtepihvit eli runsasrasvaiset välipihvit tarjotaan kera tahmean glaseerauskastikkeen, jonka salaisuus piilee neljässä raaka-aineessa: aprikoosimarmeladissa, Ketjap Manis -soijakastikkeessa, tomaattisoseessa ja sambal oelek -chilitahnassa. Jälkiruoaksi passaa grillattu nektariini, folionyytissä kypsyvä helppo jälkiruoka.

Kotiliesi tarjoaa rutkasti ideoita ja inspiraatiota grillikauteen. Tutustu Grilli kuumaksi -teemaosioomme.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokalista viikko 19 – helppoa grilliruokaa arkeen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.