Viikon ruokalista vko 2: Keventäjän viikko

Joulun jälkeen tekee hyvää syödä vähän kevyemmin. Mausta ei kuitenkaan tingitä. Kasviksia pursuava pastasalaatti, härkiksellä ja nuudeleilla täytetyt hauskat salaattikupit sekä marokkolaismausteinen jauheliha-linssipata vievät kielen.

Maanantai

Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

30-60 min
4

Lehtikaalipesto antaa mehevän maun pastalle. Lisää joukkoon roppakaupalla omia suosikkikasviksiasi tai kokeile mozzarellapallojen kanssa.

Tiistai

Broileripihvit broilerinjauhelihasta ja linsseistä

30-60 min
4

Broilerin jauheliha on kätevä arkiruoka-aines, josta pyöräytät linssien kera mehevät pihvit. Sitruunan tai limetin mehu virkistää broilerin tasaista makua.

Keskiviikko

Uunimuikut ja juuressose

30-60 min
2

Muikku on suomalainen herkkukala. Kypsennä se voissa paistamisen sijaan kevyesti uunissa, savustimessa tai grillissä. Tarjoa perunan sijaan juuressurvosta.

Torstai

Kirkas kanaminestrone

30-60 min
4

Maistuisiko lautasellinen höyryävän kuumaa broilerikeittoa? Tämä kirkaslieminen keitto rikastetaan pastalla ja maustetaan tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä sekä Tabascolla.

Perjantai

Salaatti-härkiskupit

30-60 min
2

Nopea ja ter­veellinen sormi­syötävä syntyy salaatinlehtien päälle kootuista kasviksista, här­kiksestä sekä nuu­deleista.

Lauantai

Uunissa paahdettu rosmariinisiika

30-60 min
6

Rosmariinisiika paahdetaan kokonaisena uunissa ja on herkullinen vaihtoehto uunilohelle. Siika on maustettu Välimeren tapaan sitruunalla ja rosmariinilla. Lisukeperunat kypsyvät kalan kanssa rinta rinnan.

Sunnuntai

Marokkolainen jauhelihapata

30-60 min
2

Marokkolainen jauhelihapata on helppo kotiruoka, joka syntyy linsseistä, juureksista ja jauhelihasta. Pataan voi käyttää myös karitsan jauhelihaa. Ruokaisan padan voi tarjota sellaisenaan tai leivän tai riisin kera.

Jälkiruoka

Unelmankevyt marjavaahto

yli 60 min
4

Saat valmistettua unelmankevyttä marjavaahtoa kolmella raaka­-aineella ja ripauk­sella sokeria. Jää­kaapissa vaahto hyytyy ihanan lohkeavaksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 2: Keventäjän viikko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X