Viikon ruokalista vko 20: 7 ruokaa tomaatista

Tällä viikolla vietetään tomaattiviikkoa. Tomaatti on yksi tutuimmista keittiöiden vihanneksista. Perinteisen punaisen tomaatin rinnalle on tullut paljon erikokoisia, -muotoisia ja -värisiä tomaatteja, joilla saa helposti näyttävyyttä ja vaihtelua erilaisiin ruokiin. Yhtä moninaisia ovat myös tomaattien käyttömahdollisuudet. Tomaatteja voi syödä sellaisenaan tai salaateissa. Niitä voi myös grillata, hauduttaa, täyttää tai paahtaa uunissa. Tomaatit sopivat pitsoihin, pastaruokiin ja paistoksiin ja niistä voi tehdä herkullisia keittoja ja kastikkeita. Tässä tomaattiviikon kunniaksi seitsemän toinen toistaan herkullisempaa ja oivallisempaa ruokaa tomaateista.

Maanantai

Intialainen tomaattijuustokastike

30-60 min
6

Intialainen tomaatti-juustokastike on pähkinöillä ja juustolla rikastettu kasviskastike, jossa mausteiden kirjo on täydellisessä tasapainossa.

Tiistai

Uunifeta paprikalla ja tomaateilla

alle 30 min
4

Uunifeta on herkullinen tapa valmistaa uunijuustoa. Laita lisukkeeksi paprikaa ja tomaatteja sekä mausta kokonaisuus savupaprikalla ja siiderillä.

Keskiviikko

Paahdettu tomaattikastike

30-60 min
6

Alusta alkaen itse tehty tomaattikastike on parasta. Kun tomaattisato on muhkeimmillaan, säilö tomaatit helposti uunissa valmistettavan tomaattikastikkeen muodossa.

Torstai

Uunissa kuivattuja tomaatteja ja mozzarellaa

yli 60 min
4

Tomaattien ja mozzarellan yhdistelmä on aina maukas. Uunissa paahdetut tomaatit tuovat tähän salaatin mainion maun.

Perjantai

Tomaattipizza

yli 60 min
0

Huikean hyvä tomaattipizza päällystetään itse tehdyllä tomaattikastikkeella, erivärisillä ja -kokoisilla tomaateilla, mozzareilla ja tuoreilla yrteillä.

Lauantai

Ratatouille

yli 60 min
4

Ratatouille on klassinen ranskalainen kasvispata, joka yhdistää munakoison, paprikan, tomaattien ja sipulien muhevat maut. Klassikkoruoka maistuu sellaisenaan tai monien ruokien lisukkeena.

Sunnuntai

Tomaatti-pastakeitto

yli 60 min
4

Herkullinen lounaskeitto valmistuu kasviksista ja pastasta, johon saa uppoamaan myös jääkaappiin unohtuneet juustokannikat.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 20: 7 ruokaa tomaatista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X