Viikon ruokalista vko 21: Edullinen ruoka x 7

Tällä viikolla kiristellään kukkaronnyörejä ja kokataan arkiruokaa edullisesti. Varhaiskaalipata, nokkosilla maustettu shakshuka, linssibolognese sekä muut viikon ateriat valmistuvat pienellä budjetilla mausta tinkimättä. 

Maanantai

Kasviscurry

30-60 min
4

Kevyt ja maukas kasviscurry valmistetaan perunasta, kukkakaalista ja aasialaisista mausteista. Kikherneet tukevoittavat maukkaan kasvisaterian.

Tiistai

Seesami-juustopaneroitua seitiä

30-60 min
4

Pakasteseitikö muka tylsää ja mautonta? Höpsis! Seesami-juustopanerointi takaa maun ja mehevyyden. Muusia kaveriksi ja kyllä kelpaa!

Keskiviikko

Linssibolognaise

alle 30 min
4

Perinteisen jauhelihan voi vaihtaa bolognesekastikkeessa linsseihin. Ylijääneen linssikastikkeen voi sujauttaa myös lasagnen tai tortillojen väliin tai loihtia niistä mausteilla, yrteillä ja raikkailla kasviksilla uudenlaisen ateria.

Torstai

Jauhelihakeitto

30-60 min
4

Jauhelihakeitto on kotiruokasuosikki, joka paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa. Keittoa kannattaakin tehdä isompi määrä kerrallaan.

Perjantai

Nokkosilla maustettu shakshuka

yli 60 min
4

Lähi­-idän keittiö on kuuluisa mausteisesta shakshuka­ paistoksestaan. Juustokuminal­la ja koriante­rilla maustetun tomaattikastik­keen keskelle rikotaan kanan­muna, joka pais­tetaan uunissa pehmeäksi. Keväinen versio shakshukasta höystetään nokkosilla.

Lauantai

Sitruuna-broileri-oliivivuoka

yli 60 min
5

Sitruuna-broileri-oliivivuoassa maistuvat välimerelliset maut. Nahallinen ja luullinen broileri pysyy mehevänä kypsennyksen ajan.

Sunnuntai

Kaali-kikhernemakaronipata

30-60 min
4

Mehevä kaalipata tukevoituu kikherneistä valmistetulla makaronilla. Varhaiskaali kypsyy nopeasti, joten tämän ruoan jaksaa tehdä myös kiireisenä päivänä.

Jälkiruoka

Raparperipaistos

alle 30 min
4

Raparperipaistos on helppo ja nopea herkku, joka maistuu parhaalta haaleana jäätelön kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 21: Edullinen ruoka x 7

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X