kaali-kikhernemakaronipata

Viikon ruokalista vko 21: Edullinen ruoka x 7

Tällä viikolla kiristellään kukkaronnyörejä ja kokataan arkiruokaa edullisesti. Varhaiskaalipata, nokkosilla maustettu shakshuka, linssibolognese sekä muut viikon ateriat valmistuvat pienellä budjetilla mausta tinkimättä. 

Maanantai

Kasviscurry

30-60 min
4

Kevyt ja maukas kasviscurry valmistetaan perunasta, kukkakaalista ja aasialaisista mausteista. Kikherneet tukevoittavat maukkaan kasvisaterian.

Tiistai

Seesami-juustopaneroitua seitiä

30-60 min
4

Pakasteseitikö muka tylsää ja mautonta? Höpsis! Seesami-juustopanerointi takaa maun ja mehevyyden. Muusia kaveriksi ja kyllä kelpaa!

Keskiviikko

Linssibolognese

alle 30 min
4

Linssibolognese maistuu kokko perheelle. Perinteisen jauhelihan voi vaihtaa bolognesekastikkeessa linsseihin. Ylijääneen linssikastikkeen voi sujauttaa myös lasagnen tai tortillojen väliin tai loihtia niistä mausteilla, yrteillä ja raikkailla kasviksilla uudenlaisen ateria.

Torstai

Jauhelihakeitto

30-60 min
4

Jauhelihakeitto on kotiruokasuosikki, joka paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa. Keittoa kannattaakin tehdä isompi määrä kerrallaan.

Perjantai

Nokkosilla maustettu shakshuka

yli 60 min
4

Lähi­-idän keittiö on kuuluisa mausteisesta shakshuka­ paistoksestaan. Juustokuminal­la ja koriante­rilla maustetun tomaattikastik­keen keskelle rikotaan kanan­muna, joka pais­tetaan uunissa pehmeäksi. Keväinen versio shakshukasta höystetään nokkosilla.

Lauantai

Sitruuna-broileri-oliivivuoka

yli 60 min
5

Sitruuna-broileri-oliivivuoassa maistuvat välimerelliset maut. Nahallinen ja luullinen broileri pysyy mehevänä kypsennyksen ajan.

Sunnuntai

Kaali-kikhernemakaronipata

30-60 min
4

Mehevä kaalipata tukevoituu kikherneistä valmistetulla makaronilla. Varhaiskaali kypsyy nopeasti, joten tämän ruoan jaksaa tehdä myös kiireisenä päivänä.

Jälkiruoka

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 21: Edullinen ruoka x 7

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X