Viikon ruokalista vko 22: Grillikauden avaus – 7 verratonta grilliruokaa, jotka valmistuvat puolessa tunnissa

Pitkä odotus on ohi, kun kesä ja grillisesonki ovat taas täällä. Kesällä grillata voi vaikka joka päivä - myös arki-iltana töiden jälkeen. Nämä grilliherkut valmistuvaat puolessa tunnissa.

Maanantai

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

alle 30 min
4

Viiden raaka-aineen kesäkurpitsa-halloumimunakkaan juju on munakasmassaan raastettu halloumijuusto ja päälle asetellut grillin raidoittamat kesäkurpitsaviipaleet. Avotulen sijaan munakkaan voi valmistaa myös keittiössä lieden ääressä.

Tiistai

Cape malay -lohi

alle 30 min
4

Cape malay -lohi valmistuu nopeasti grillissä ja tuo tuulahduksen Etelä-Afrikkalaista tunnelmaa. Lohi saa makunsa helposta marinadista, jossa maistuu lime ja punainen currytahna.

Keskiviikko

Thai kanavartaat

alle 30 min
4

Kanavartaat voi tehdä myös jauhetusta broilerinlihasta. Sitruunaruohojen kera grillattujen, thaimausteisten kanavartaiden seurassa maistuu raikas kesäsalaatti.

Torstai

Grillifetapasta

alle 30 min
4

Kesällä kaipaa helppoa ja herkullista ruokaa. Grillifetapasta valmistuu fetasta ja tomaateista, jotka saavat grillistä täydellisen aromin.

Perjantai

Kasvishampurilainen kesägrillistä

alle 30 min
4

Perinteisten pihvien sijaan hampurilaisten väliin sujautetaan grillattuja portobellosieniä sekä halloumijuustoa.

Lauantai

Savustettu harissa-lohi

alle 30 min
4

Savulohi on kesäklassikko. Runsasrasvainen lohi ei hätkähdä voimakkaitakaan mausteita. Harissatahna tuo kalaan tujauksen tunisialaista tulisuutta.

Sunnuntai

Glaseeratut grillipihvit

alle 30 min
4

Glaseeratut grillipihvit ovat grillikauden hitti. Runsasrasvaiset välikyljykset viimeistellään tahmealla kastikkeella. Saa nuolla sormet!

Jälkiruoka

Paahdetut hedelmät

alle 30 min
4

Grillissä makoisiksi paahdetut hedelmät on helppo kesäjälkiruoka, joka aateloidaan pistaasi-limettikastikkeella ja jäätelöllä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 22: Grillikauden avaus – 7 verratonta grilliruokaa, jotka valmistuvat puolessa tunnissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X