Viikon ruokalista vko 25: Juhannusruokia varhaisperunoista

Tällä viikolla vietetään paitsi juhannusta, myös varhaisperunaviikkoa. Ensimmäiset kotimaiset varhaisperunat maistuvat parhailta keitettyinä voinokareen ja tillin kera tarjottuna. Keitettyjen varhaisperunoiden seuraan sopii täydellisesti myös savusärjistä surautettu tahna sekä silli. Tähteelle jääneistä keitinperunoista voi muurikalla paistaen valmistaa vaikkapa lämpimän salaatin.

Maanantai

Japanilaiset tsukune -broilerivartaat

30-60 min
4

Japanilaisten tsukune-vartaiden juju piilee siinä, että mureketaikinaan paistetaan osa jauhelihasta. Se tuo vartaisiin erilaista rakennetta ja purutuntumaa. Glaseerauskastike tekee pinnasta herkullisen makeantahmean.

Tiistai

Savusärkitahnaa, varhaisperunoita ja lämmin munakastike

alle 30 min
4

Savusäritahna on kesän helpoin lounas, joka valmistuu savusärjistä. Lisäksi tarvitset vain varhaisperunoita ja isoäidin ohjeella valmistettua lämmintä munakastiketta.

Keskiviikko

Cobbin salaatti

30-60 min
4

Salaattiko muka kevyttä ja tylsää syötävää? Höpsistä! Ruokaisa cobbin salaatti syntyy paistetusta broilerista, keityistä kananmunista, avokadosta, sinihomejuustosta ja salaatista. Alkukesän kunniaksi cobbin salaattiin lisätään myös tuoreita marjoja ja paahdettuja manteleita.

Torstai

Lämmin peruna-sipulisalaatti

alle 30 min
8

Parempaa tapaa hyödyntää tähteelle jääneet varhaisperunat tuskin löytyy. Lämmin peruna-sipulisalaatti valmistuu letkeästi muurikalla paistaen. Paistos sopii lisukkeeksi grilliruoille ja taipuu kokonaiseksi ateriaksi lisäämällä joukkoon esimerkiksi makkaran paloja.

Perjantai

Savustettua lakritsilohta ja grillattua maissi-nektariinisalaattia

30-60 min
6

Makean suolainen lakritsilohi ja grillattu maissi-nektariinisalaatti ovat yhdessä kesän lyömätön makupari.

Jälkiruoka

Ruotsalainen mansikka-raejuustokakku

yli 60 min
8

Ruotsalainen mansikka-raejuustokakku kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla kuuluu ruotsalaiseen juhannukseen. Hyvältä se maistuu Suomenkin kesässä.

Lauantai

Sillivati

alle 30 min
6

Sillivati kokoaa yhteen monen kesäpöytään kuuluvat herkut: varhaisperunat ja sillin. Ne asetellaan näyttävästi vadille ja juhannuksena koristellaan syötävillä ruohosipulinkukilla.

Jälkiruoka

Marjoilla ja pistaasilla täytetyt gluteenittomat letut

yli 60 min

Jos kaipaat lettujen kanssa jotain uutta, kokeile pistaasitahnaa. Voit valmistaa letuista ja täytteistä myös lettukakun. Paista silloin lettuja ainakin tuplamäärä. Tästä lettutaikinasta syntyy noin 10-15 keskikokoista lettua tai noin 20-30 pientä lettua.

Sunnuntai

Pizza bianco perunatäytteellä

yli 60 min
4

Maukas pizzapohja ei vaadi päälleen suurta määrää täytteitä. Yksinkertaisimillaan pizza bianco toimii esimerkiksi perunan kanssa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan perunapizza on uskomattoman maukasta. Kokeile, jos et usko!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 25: Juhannusruokia varhaisperunoista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X