Viikon ruokalista vko 25: Parhaat juhannusruoat

Juhannus on keskikesän juhla ja hyvä ruoka kuuluu sen kohokohtiin. Juhannuksena herkutellaan tutuilla suosikkiruoilla: varhaisperunoilla, kalaruoilla ja kesän tuoreilla kasviksilla. Myös grillit käyvät kuumina ympäri Suomen. Tämän viikon ruokalista kokoaa yhteen juhannuksen parhaat herkut. 

Maanantai

Gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut

yli 60 min
8

Gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut ovat verratonta kesäruokaa. Nokkosella ja vuohenjuustolla täytetyt letut aateloidaan gratinoimisen jälkeen voi-hunajasiirapilla.

Tiistai

Sillivati

alle 30 min
6

Sillivati kokoaa yhteen monen kesäpöytään kuuluvat herkut: varhaisperunat ja sillin. Ne asetellaan näyttävästi vadille ja juhannuksena koristellaan syötävillä ruohosipulinkukilla.

Keskiviikko

Grillatut paprika-makkaravartaat

alle 30 min
4

Grillatut paprika-makkaravartaat kootaan espanjalaisista tapaspöydistä tutuista Padron-grillipaprikoista ja mausteisista grillimakkaroista. Makean tulinen glaseerauskastike viimeisteleen maun. Nopeasti syntyvät herkulliset vartaat ovat nappivalinta kylmän oluen kylkeen.

Torstai

Savusärkitahnaa, varhaisperunoita ja lämmin munakastike

alle 30 min
4

Savusäritahna on kesän helpoin lounas, joka valmistuu savusärjistä. Lisäksi tarvitset vain varhaisperunoita ja isoäidin ohjeella valmistettua lämmintä munakastiketta.

Perjantai

Aasialainen grillipossu

yli 60 min
4

Aasialaishenkinen grillipossu kypsennetään ensin keittämällä. Viimeistely tapahtuu grillitulen lämmössä.

Lauantai

Täydellinen savulohi

yli 60 min
6

Savulohi kuuluu monen kesäherkkuihin ja juhannuspöytään. Täydellinen kypsyys varmistetaan digitaalisella lämpömittarilla.

Sunnuntai

Grilliplatteri

alle 30 min
4

Mahtava grilliplatteri on kesän kuumin grilliherkku! Rakenna pöydän keskelle grilliherkuista platteri, josta jokainen voi ottaa haluamansa määrän ruokaa.

Jälkiruoka

Ruotsalainen mansikka-raejuustokakku

yli 60 min
8

Ruotsalainen mansikka-raejuustokakku kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla kuuluu ruotsalaiseen juhannukseen. Hyvältä se maistuu Suomenkin kesässä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 25: Parhaat juhannusruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X