Viikon ruokalista vko 26: Helpot ja nopeat mökkiruoat viikoksi

Nopea ja helppotekoinen mökkiruoka säästää aikaa ja vaivaa, jolloin lomasta ehtii nauttia muuallakin kuin hellan ääressä. Valmiiksi suunniteltu viikon ruokalista on oiva apu, jolloin kaikki ruoat voi hankkia kerralla. Aloita kokkaaminen nopeasti pilaantuvista raaka-aineista, loppuviikosta tähteet voi sujauttaa vaikka pyttipannun joukkoon. Kun kaapeista löytyy enää murusia, lähes tyhjästä nyhjäisty valkosipulipasta täyttää vatsan.

Maanantai

Savustettu lohi

30-60 min
4

Itse savustettu lohi ja keitetyt varhaisperunat ovat parasta kesäherkkua.

Tiistai

Itämaisesti maustettu kesäkeitto

30-60 min
6

Perinteinen kesäkeitto on saanut itämaiset maut chilistä ja kookoksesta. Keitossa on runsaasti paitsi kasviksia myös makuja.

Keskiviikko

Grillattua korianterikanaa tikussa

alle 30 min
8

Grillattu korianterikana on rentoa kesäruokaa, jonka voi valmistaa uunissa paahtamalla tai letkeästi ulkona grillaten. Korianterimarinadi antaa lihalle raikkaan maun.

Torstai

Kasvishampurilainen kesägrillistä

alle 30 min
4

Kasvishampurilainen kesägrillissä on mehevä, maukas ja täyttävä. Perinteisten pihvien sijaan hampurilaisten väliin sujautetaan grillattuja portobellosieniä sekä halloumijuustoa.

Perjantai

Gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut

yli 60 min
8

Gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut ovat verratonta kesäruokaa. Nokkosella ja vuohenjuustolla täytetyt letut aateloidaan gratinoimisen jälkeen voi-hunajasiirapilla.

Lauantai

Raakamakkarapyttis

alle 30 min
6

Raakamakkarapyttis on helppo ja maukas ruoka, joka valmistuu vaikka grillillä. Maukkaat makkarat saavat kaverikseen uusia perunoita, sokeriherneen palkoja sekä uutta sipulia.

Sunnuntai

Vappu Pimiän valkosipulipasta

alle 30 min
4

Vappu Pimiän valkosipulipasta on yksinertaisuudessaan todella herkullinen. Se on kaikkien aikojen hittipasta juuri silloin, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään? Tai sieltä löytyy vain kannikka parmesaania?

Jälkiruoka

Marjaisat bruschetat

alle 30 min
4

Marjaisat bruschettat tehdään pullaviipaleista, pikakreemistä ja sesongin marjoista. Kesän paras makea herkku valmistuu vartissa kahvin kanssa nautittavaksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 26: Helpot ja nopeat mökkiruoat viikoksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X