Viikon ruokalista vko 26: Mökkiruoat viikoksi

Paras mökkiruoka säästää aikaa ja vaivaa ja valmistuu mökiltä löytyvillä keittiövälineillä ilman sen suurempia kommervenkkejä. Mökillä kesäruoat, kuten savulohi ja muurikkaperunasalaatti valmistuvat aina sään salliessa grillissä tai nuotiolla. Tai jos sadekuuro yllättää, helpot pastat ja maukas kesäkeitto pelastavat.

Maanantai

Kermainen kesäkeitto – tutun keiton juhlaversio

alle 30 min
6

Kesäkeitto on monelle kesän odotetuin ruoka. Nyt se aateloidaan astetta paremmaksi herkuksi valkoviinin sekä kuohukerman avulla.

Tiistai

Grillatut ahvenet

alle 30 min
4

Grillatut ahvenet valmistuvat helposti vaikkapa mökkirannasta narratuista kaloista. Vastapyydetyt, oman rannan ahvenet ovat herkkua vailla vertaa. Tarjoa grillatut tai hiillostetut ahvenet maukkaan perunasalaatin tai uusien perunoiden ja tillipeston kera.

Keskiviikko

Kreikkalaiset grillibataatit

yli 60 min
4

Grillibataatit eli grillatut bataatit kreikkalaisittain ovat parhaimmillaan, kun ne kypsennetään suussa sulavan ylikypsiksi. Twistiä uuniperunoiden tapaan valmistetuille bataateille antaa kreikkalainen lisuke.

Torstai

Muurikkaperunasalaatti ja lipstikkapesto

30-60 min
6

Muurikkaperunasalaatti on kesäruokaa parhaimmillaan. Kesällä ulkoruokinnan käydessä kuumimmillaan, perunasalaattikin valmistetaan lieden sijaan grillissä muurikkapannulla. Polvenkorkuiseksi nousseesta lipstikasta syntyy muurikkaperunoille maistuva pestokastike.

Perjantai

Cacio e pepe -pasta

alle 30 min
4

Cacio e pepe -pasta on nerokkain pastaruoka, mitä on olemassa. Se valmistuu muutamasta raaka-aineesta alkeellisemmissakin oloissa. Pecorino romano on juustonystävän ja herkkusuun mieleen. Huippukokit ympäri maailman ylistävät tätä pastareseptiä.

Lauantai

Savustettu harissa-lohi

alle 30 min
4

Savulohi on kesäklassikko. Runsasrasvainen lohi ei hätkähdä voimakkaitakaan mausteita. Harissatahna tuo kalaan tujauksen tunisialaista tulisuutta.

Sunnuntai

Grillimakkaratortilla

alle 30 min
4

Markkatortillat ovat tuhtia purtavaa. Rieskan väliin laitetaan tuorejuustoa, grillattua makkaraa, salaattia sekä maustekastikkeita.

Jälkiruoka

Marjaisat bruschetat

alle 30 min
4

Marjaisat bruschettat tehdään pullaviipaleista, pikakreemistä ja sesongin marjoista. Kesän paras makea herkku valmistuu vartissa kahvin kanssa nautittavaksi.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 26: Mökkiruoat viikoksi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X