Viikon ruokalista vko 27: Kasvissyöjän grilliherkut

Kasvissyöjän grilliruoat eivät jätä lihansyöjääkään nälkäiseksi. Muhkeat kasvishampurilaiset, teriyakikastikkeella maustetut tofuvartaat, kreikkalaista makumaailmaa mukailevat grillibataatit ja monet muut vegeherkut paahtuvat grillin lämmössä hurjan hyviksi.

Maanantai

Grillatut kasvis-yrtti-ricottaleivät

30-60 min
4

Grillatut kasvis-yrtti-ricottaleivät sopivat hyvin lounaaksi tai iltapalaksi. Pippurinen rucola antaa mukavaa potkua grillatuista kasviksista kootulle täytteelle.

Tiistai

Grillifetapasta

alle 30 min
4

Grillifetapasta on helppoa ja herkullista kesäruokaa. Maukas vegepasta valmistuu fetasta ja tomaateista, jotka saavat grillistä täydellisen aromin.

Keskiviikko

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

alle 30 min
4

Kesäkurpitsa-halloumimunakas valmistuu hiilloksen päällä nuotiolla tai kesägrillissä. Viiden raaka-aineen munakkaan juju on munakasmassaan raastettu halloumijuusto ja päälle asetellut grillin raidoittamat kesäkurpitsaviipaleet. Avotulen sijaan munakkaan voi valmistaa myös keittiössä lieden ääressä.

Torstai

Teriyaki-tofuvartaat

30-60 min
4

Teriyaki-tofuvartaat maistuvat herkuilta paahdetun ananassalsan kera tortillan välissä. Itse valmistettu teriyakikastike voittaa kaupan kastikkeet mennen tullen. Valmista sitä reilu satsi kerrallaan ja säilytä kylmässä muita ruokia varten. Teriyakikastike sopii myös maustekastikkeeksi ihan sellaisenaan.

Perjantai

Kasvishampurilainen kesägrillistä

alle 30 min
4

Kasvishampurilainen kesägrillissä on mehevä, maukas ja täyttävä. Perinteisten pihvien sijaan hampurilaisten väliin sujautetaan grillattuja portobellosieniä sekä halloumijuustoa.

Lauantai

Grillattu kukkakaali ja valkosipuliruohovoita

30-60 min
4

Kokonaisena grillattu kukkakaali on kasvissyöjän herkkua. Makua kukkakaalille antaa valkosipuliruoho eli kiinalainen ruohosipuli.

Sunnuntai

Kreikkalaiset grillibataatit

yli 60 min
4

Grillibataatit eli grillatut bataatit kreikkalaisittain ovat parhaimmillaan, kun ne kypsennetään suussa sulavan ylikypsiksi. Twistiä uuniperunoiden tapaan valmistetuille bataateille antaa kreikkalainen lisuke.

Jälkiruoka

Paahdetut hedelmät

alle 30 min
4

Grillissä makoisiksi paahdetut hedelmät on helppo kesäjälkiruoka, joka aateloidaan pistaasi-limettikastikkeella ja jäätelöllä.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 27: Kasvissyöjän grilliherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X