Viikon ruokalista vko 27: Vegeruokaa grillistä

Tällä viikolla grillataan kasviksia. Tarjolla on sekä täysin vegaanisia, että kananmunia ja maitotuotteita sisältäviä kasvisruokia. Poimi huippuhyvien kreikkalaisten grillibataattien, nyhtökauralla täyttettyjen portobellosienien, grillifetapastan sekä muiden huikeiden vegeherkkujen ohjeet viikon ruokalistalta.

Maanantai

Grillattu kesäkurpitsa-mozzarellasalaatti

alle 30 min
8

Grillattu kesäkurpitsa saa tässä salaatissa mozzarellasta kaverin. Grillatun kesäkurpitsan paahteisuus ja mozzarellan pehmeys toimivat hyvin yhdessä. Tee grillatusta kesäkurpitsasta maukas mozzarellasalaatti ja säväytä se tuoreilla yrteillä. Kastikkeeksi riittää oliiviöljy.

Tiistai

Täytetyt portobellosienet

30-60 min
2

Proteiinipitoinen nyhtökaura sopii loistavasti täytettyihin portobellosieniin. Sienet valmistuvat helposti grillissä tai uunissa.

Keskiviikko

Grillifetapasta

alle 30 min
4

Grillifetapasta on helppoa ja herkullista kesäruokaa. Maukas vegepasta valmistuu fetasta ja tomaateista, jotka saavat grillistä täydellisen aromin.

Torstai

Kesäkurpitsa-halloumimunakas

alle 30 min
4

Kesäkurpitsa-halloumimunakas valmistuu hiilloksen päällä nuotiolla tai kesägrillissä. Viiden raaka-aineen munakkaan juju on munakasmassaan raastettu halloumijuusto ja päälle asetellut grillin raidoittamat kesäkurpitsaviipaleet. Avotulen sijaan munakkaan voi valmistaa myös keittiössä lieden ääressä.

Perjantai

Grillikasvislautanen ja gado gado -kastike

alle 30 min
4

Grillatut kasvikset ovat kesän hitti. Avotulla paahtaminen tuo ainutlaatuisen maun myös yllättävämpiin kasviksiin kuten retiisiin. Kasvisten kanssa maistuu indonesialainen gado gado -kastike. Grillaa kaveriksi esimerkiksi tofua tai broilerivartaita.

Lauantai

Kreikkalaiset grillibataatit

yli 60 min
4

Grillibataatit eli grillatut bataatit kreikkalaisittain ovat parhaimmillaan, kun ne kypsennetään suussa sulavan ylikypsiksi. Twistiä uuniperunoiden tapaan valmistetuille bataateille antaa kreikkalainen lisuke.

Sunnuntai

Teriyaki-tofuvartaat

30-60 min
4

Teriyaki-tofuvartaat maistuvat herkuilta paahdetun ananassalsan kera tortillan välissä. Itse valmistettu teriyakikastike voittaa kaupan kastikkeet mennen tullen. Valmista sitä reilu satsi kerrallaan ja säilytä kylmässä muita ruokia varten. Teriyakikastike sopii myös maustekastikkeeksi ihan sellaisenaan.

Jälkiruoka

Grillattua ananasta ja rommikinuskia

alle 30 min
4

Grillattu ananas toimii ihanasti kuuman kinuskikastikkeen kera. Aikuisten kastike terästetään tilkalla rommia, lasten annoksesta sen voi mainiosti jättää pois. Saat kinuskikastikkeeseen huikean hyvän makuvivahteen, kun korvaat osan valkoisesta sokerista aromikkaalla muscovadosokerilla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 27: Vegeruokaa grillistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X