Viikon ruokalista vko 28: Rentoa kesäruokaa

Kesällä otetaan rennosti - myös keittiössä. Parhaat kesäruoat ovat sellaisia, jotka valmistuvat aikaa ja vaivaa säästäen tai letkesäti ulkona grillaten - ja vievät silti kielen.

Maanantai

Pepen gazpacho

alle 30 min
0

Kuumat kesäpäivät suorastaan huutavat gazpachoa ruokalistalle! Kylmä espanjalainen hellepäivän keitto surautetaan tomaateista, kurkusta ja paprikoista.

Tiistai

Korealaiset katkarapu-salaattikupit

alle 30 min
10

Korealaiset katkarapu-salaattikupit ovat kevyttä ja rentoa sormisyötävää. Hauskasti kulhon muotoon taipuvat rapeat sydänsalaatinlehdet täytetään korealaisittain maustetuilla katkaravuilla.

Keskiviikko

Raakamakkarapyttis

alle 30 min
6

Raakamakkarapyttis on helppo ja maukas ruoka, joka valmistuu vaikka grillillä. Maukkaat makkarat saavat kaverikseen uusia perunoita, sokeriherneen palkoja sekä uutta sipulia.

Torstai

Yhden padan kasvispasta

alle 30 min
4

Tämä mainio kasvispasta syntyy näppärästi yhdessä padassa ja vieläpä alta puolen tunnin. Tilkka kermaa ja ripaus parmesaanijuustoa nostavat nopean arkipastan luksusluokkaan.

Perjantai

Aasialaiset hot dogit

30-60 min
10

Aasialaiset hodarit ovat maukasta katuruokaa etnisellä vivahteella. Hodareiden juju on pikkelöity juuressalaatti ja jalapenosalsa. Voit leipoa briossisämpylät alusta alkaen itse tai oikaista kaupan valmiilla.

Lauantai

Japanilainen lohikulho

yli 60 min
4

Japanilaishenkinen kulhoruoka on maukasta ja helppoa syötävää, jota voi muunnella oman maun ja kaapin sisällön mukaan. Soijakastikkeesta, seesamiöljystä ja limetinmehusta sekoitettu simppeli kastike sitoo ainekset kokonaisuudeksi.

Sunnuntai

Kreikkalainen kasvispaistos

yli 60 min
6

Mehukas kreikkalaishenkinen kasvispaistos valmistuu uuninpellillä paahtaen lähes itsekseen. Joukkoon voi lisätä oliiveja tai tarjoilla ne erikseen. Ruokaisa kasvispaistos sopii kasvisruoaksi sellaisenaan tai liharuokien lisukkeeksi.

Jälkiruoka

Eton mess -marenkijälkiruoka

alle 30 min
8

Eton mess on perinteinen englantilainen jälkiruoka, joka koostuu vatka­tusta kermasta, marjoista ja marengista. Täydellinen kesäjälkiruoka on helppo ja nopeatekoinen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 28: Rentoa kesäruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X