Viikon ruokalista vko 31: Sesongin vegeruokaa ja makoisa broileri herukkakastikkeessa

Tällä viikolla maistellaan muun muassa lipstikkaa, sesongin marjoja sekä uuden sadon perunoita ja punajuuria. Ohjeet veikeään, muurikalla paistettuun perunasalaattiin ja lipsitikkapestoon, trendikkäisiin punajuurifalafeleihin sekä helppotekoiseen broileriin herukkakastikkeen kera poimit viikon ruokalistalta.

Maanantai

Lipstikkapasta

30-60 min
2

Tämä helppo pasta ei kaipaa kermalorauksia, sillä tuore lipstikka ja nokkonen sekä pinjansiemenet tekevät siitä tolkuttoman hyvää. Kuullota ainekset kasarissa ja kippaa sitten keitetty pasta joukkoon. Sekoita hyvin, annostele lautasille, koristele lipstikanlehdillä ja tarjoa parmesaaniraasteen kera.

Tiistai

Paistetut muikut

alle 30 min
4

Milloin viimeksi teit paistettuja muikkuja? Paistetut muikut on nopea, helppo ja herkullinen kalaruoka. Ruisjauhoissa pyöritellyt, voissa paistetut muikut kaipaavat seurakseen ainoastaan perunamuusia.

Keskiviikko

Saag paneer

alle 30 min
4

Saag paneer on alle puolen tunnin kasvisruokaherkku, joka tehdään pinaatista, tofusta ja aasialaisista mausteista. Tofun tilalla voi kokeilla myös kotijuustoa tai leipäjuustoa.

Torstai

Muurikkaperunasalaatti ja lipstikkapesto

30-60 min
6

Kesällä ulkoruokinnan käydessä kuumimmillaan, perunasalaattikin valmistetaan lieden sijaan grillissä muurikkapannulla. Polvenkorkuiseksi nousseesta lipstikasta syntyy muurikkaperunoille maistuva pestokastike.

Perjantai

Punajuurifalafelit

30-60 min
4

Suositut falafelit saavat uuden maun ja pirteän pinkin värin punajuuresta. Lisukkeena maistuu ruokaisa ohrasalaatti.

Lauantai

Välimeren kuhaa

30-60 min
8

Välimeren tapaan maustetussa kuhassa maistuvat yrtit, valkosipuli ja oliivit. Makeat kirsikkatomaatit sekä aromikas fenkoli muhivat uunivuoassa kalan kanssa rinta rinnan.

Sunnuntai

Broileria herukkakastikkeen kera

30-60 min
4

Broileria herukkakastikkeen kera on tyylikäs, mutta helppotekoinen ateria. Broilerin lisukkeeksi sopii salaatti, jonka joukossa on tuoreita mustaherukoita.

Jälkiruoka

Vastustamaton vadelmamousse

alle 30 min
6

Vadelman hienostuneen aromikas maku tekee arjestakin juhlan. Pikkuisten metsävadelmien makua ei voita mikään.

Keskustelu

Miksi kuha täytyisi laittaa välimeriläisittäin, on kuhan palaamista !Mielestäni ohjeeseen sopisi muunlainen kala.

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 31: Sesongin vegeruokaa ja makoisa broileri herukkakastikkeessa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X