ratatouillevuoka

Viikon ruokalista vko 33: Satokauden sesonkiherkut

Tällä viikolla herkutellaan satokauden parhailla antimilla. Kesäkurpitsoiden väliin rullataan mehevä hernetäyte cannelonien tapaan, munakoisosta pyöräytetään muhkea moussaka ja ranskalainen kesäkeitto viimeistellään auringonkukansiemenistä sekä yrteistä valmistetulla pistou-tahnalla. Viikonloppuna herkutellaan myös eton mess -jälkiruoalla, johon marenkien ja kerman lisäksi voi upottaa mitä tahansa sesongin hedelmiä ja marjoja.

Maanantai

Kesäkurpitsacannelonit

yli 60 min
4

Kesäkurpitsacannelonit valmistuvat rullaamalla ohueksi viipaloitujen kesäkurpitsojen sisään mehevää hernerouhe-kasvistäytettä. Jos haluat, tee annoksesta vegaaninen: korvaa maito kauramaidolla, voi öljyllä, lisää hieman jauhojen määrää ja jätä juusto pois.

Tiistai

Gluteeniton kantarelli-kasvispasta

30-60 min
4

Gluteeniton kantarelli-kasvispasta saa makua salviasta ja sesongin kasviksista. Ripota tämän herkullisen pastan päälle saksanpähkinöitä rouskeeksi.

Keskiviikko

Ranskalainen kesäkeitto ja auringonkukkapistou

30-60 min
4

Ranskalainen kesäkeitto sisältää sadonkorjuun parhaan sadon. Maukas kasviskeitto vain paranee kylmäsäilytyksessä. Vegaanisen kesäkeiton kera tarjottava pistou muistuttaa pestoa, mutta siinä ei käytetä pinjansiemeniä.

Torstai

Ratatouillevuoka

alle 30 min
4

Klassikkoruoka, ratatouille, on muuttanut muotoaan. Viipaloidut kasvikset saavat muhia tomaattikastikepedillä uunissa. Vuoka maistuu hyvältä sellaisenaan tai grilliruokien lisuukkeena.

Perjantai

Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti

30-60 min
4

Lehtikaalipesto-pasta-kasvissalaatti on raikas ja täyttävä kesäruoka, joka sopii lisukkeeksi tai ateriaksi sellaisenaan. Lehtikaalipesto antaa mehevän maun pastalle. Lisää joukkoon roppakaupalla omia suosikkikasviksiasi tai kokeile mozzarellapallojen kanssa.

Lauantai

Moussaka

yli 60 min
6

Moussaka on arkiruokaa parhaimmillaan. Moussakan voi tehdä aivan valmiiksi jo monta päivää etukäteen. Sen maku vain paranee lämmittäessä.

Sunnuntai

Kokonainen broileri spelttihelmipedillä

yli 60 min
4

Kokonainen broileri spelttihelmipedillä valmistuu samassa astiassa, vähällä tiskillä. Spelttihelmet imevät uunissa kaikki herkulliset maut.

Jälkiruoka

Eton mess -marenkijälkiruoka

alle 30 min
8

Eton mess on perinteinen englantilainen jälkiruoka, joka koostuu vatka­tusta kermasta, marjoista ja marengista. Täydellinen kesäjälkiruoka on helppo ja nopeatekoinen.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 33: Satokauden sesonkiherkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X