Viikon ruokalista vko 34: Viikon edulliset arkiruoat

Tällä viikolla kiristellään kukkaronnyörejä ja kokataan arkiruokaa edullisesti. Pavuilla rikastettu perunasoselaatikko, kermainen uunisei ja aasialaishenkinen kana-kasvisviillokki onnistuvat maukkaasti myös ruokamenoissa pihistellen.

Maanantai

Tomaattikeitto

30-60 min
0

Edullinen, helppo ja hyvä tomaattikeitto tehdään säilötyistä tomaateista. Tomaattikeitto on juhla- ja arkiruokapöydän katseenvangitsija, kun asetat keittokattilan viereen komeat yrttipuskat. Niistä on lupa napata makua tomaattikeiton sekaan.

Tiistai

Sweet chili -seiti

alle 30 min
4

Viikon huokea kala­-ateria syn­tyy pakastesei­tistä, joka upote­taan herkulliseen sweet chili -­ker­makastikkeeseen.

Keskiviikko

Lindströmin papupihvit

alle 30 min
4

Edulliset papupihvit tehdään klassisten lindströminpihvien hengessä. Lisukkeena maistuu purjolla ryyditetty perunamuusi.

Torstai

Peruna-kikherne-tillisalaatti

30-60 min
4

Ruokaisa salaatti tehdään perunoista ja kikherneistä. Salaatti toimii liharuokien lisukkeena tai lounaana ihan sellaisenaan.

Perjantai

Lohikiusaus

30-60 min
6

Kotiruokien kunkku on mehevä ja kermainen lohikiusaus. Tuore tilli ja sitruuna ovat sen salaisuus. Kyseessä on todellinen lohturuoka, jota pitää saada säännöllisin väliajoin. Ohje toimii myös tuoreesta perunasta. Kokeile lohikiusausta myös viipaleina lohilaatikon tapaan.

Lauantai

Aasialainen uunikana-kasvisviillokki

yli 60 min
4

Luuttomaksi ja nahattomaksi leikatut edul­liset broilerin reisipalat valmis­tuvat kätevästi uunissa. Kun broi­leri on kypsynyt meheväksi, se revitään suikaleik­si sesongin kasvisten kanssa aasialaishen­kisen kastikkeen joukkoon.

Sunnuntai

Jauheliha-papu-perunasosevuoka

yli 60 min
6

Jauheliha-papu-perunasosevuoka valmistuu nopeasti, kun teet jauhelihatäytteen ja perunamuusin edellisenä iltana valmiiksi ja paistat laatikon samana päivänä.

Jälkiruoka

Kinuskiomenat

30-60 min
6

Kinuskiomenat pehmenevät uunin paahteessa suussasulaviksi. Paahtokinuski kruunaa herkun.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 34: Viikon edulliset arkiruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X