Viikon ruokalista vko 36: Kotiruokien klassikot

Kotiruokien klassikot ovat vuodesta toiseen toivotuimpien joukossa. Maistuisiko tänään isoäidin reseptiä mukaileva lohilaatikko, lindströmin pihveistä mallia ottaneet lihapullat, perinteiset silakkapihvit tai kokonaisena paahdettu uunibroileri?

Maanantai

Jauhelihakeitto

30-60 min
4

Jauhelihakeitto on kotiruokasuosikki, joka paranee, kun se saa maustua yön yli jääkaapissa. Keittoa kannattaakin tehdä isompi määrä kerrallaan.

Tiistai

Perinteiset silakkapihvit

30-60 min
4

Perinteiset silakkapihvit pyöritellään ruisjauhoissa ja paistetaan pannulla runsaassa voissa. Uutta makua klassikkokotiruokaan saat ripottelemalla tillin sijaan fileiden väliin ruohosipulia, juustoraastetta tai sinihomejuustoa.

Keskiviikko

Kanaviillokki

alle 30 min
6

Kanaviillokki valmistuu nopeasti etukäteen kypsennetystä, kokonaisen broilerin lihasta. Tarjoile kanaviillokki riisin ja vihannesten kanssa.

Torstai

Lindströminlihapullat ja ruskea kastike

30-60 min
4

Lindströmin lihapullat ovat maistuva muunnos kotiruokaklassikkona tunnetuista lindströmin pihveistä. Tarjoa nämä lihapullat ruskean kastikkeen kanssa.

Perjantai

Makkarapelti

30-60 min
4

Makkarapelti on kuin uunissa paistettava pyttipannu. Hieman tulisten raakamakkaroiden ja perunoiden kaveriksi voi laittaa paistumaan melkein mitä tahansa kasviksia. Tarjoa ruoka sinapilla maustetun majoneesin kanssa.

Lauantai

Lohi-lehtikaalilaatikko

30-60 min
4

Lohilaatikko saa raikkaan päivityksen lehtikaalista. Tähän laatikkoon käytetään keitettyjä perunoita, joten niitä kannattaa tehdä edelliselle aterialle reilusti.

Sunnuntai

Uunikana maustuu rosmariinilla ja sitruunalla

yli 60 min
0

1970-luvun klassikkoruoka uunikana muhii meheväksi sitrusten ja yrttien kanssa. Aavistus vaahterasiirappia antaa makean viimeistelyn kokonaiselle uunissa paahtuvalle kanalle.

Jälkiruoka

Karviaiskiisseli

alle 30 min
10

Karviaiskiisseli keitetään tuoreista tai pakastetuista karviaisista. Aromikas karviaiskiisseli sopii vaikka sunnuntain jälkiruoaksi, kun se tarjotaan mascarponen tai kermavaahdon ja murskattujen marenkien kanssa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 36: Kotiruokien klassikot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X