Viikon ruokalista vko 36: Syksyn parhaat kaaliruoat

Syksy on kaalien kulta-aikaa. Mehevästä valkokaalista valmistuu ikisuosikit kaalilaatikko ja -kääryleet, mutta kaupassa kannattaa rohkeasti tarttua myös muihin syksyn herkullisiin kaaleihin. Lehtikaali, ruusukaali, kyssäkaali, kiinankaali sekä parsa- ja kukkakaali komeilevat tämän viikon ruokalistan päätähtinä.

Maanantai

Kaali-kasvisvokki

alle 30 min
4

Kaali-kasvisvokki on helppo kasvisruoka, johon suikaloidaan kiinankaalia, parsakaalia, porkkanaa ja punasipulia. Kasvisten kanssa pannulle lisätään vielä riisinuudelia ja cashewpähkinöitä.

Tiistai

Kookos-kasviscurry

alle 30 min
4

Kookos-kasviscurry on thaihenkinen kasvisruoka, joka syntyy nopeasti porkkanasta, kukkakaalista ja ruusukaaleista. Halutessaasi voit rikastaa ruoan tölkillisellä kikherneitä. Tarjoa kookos-kasviscurry höyryävän kuumana keitetyn riisin kera.

Keskiviikko

Kaalilaatikko

yli 60 min
6

Kaalilaatikko on tuttu kotiruoka, jonka tuntevat kaikki. Perinteisen, pitkään uunissa haudutetun kaalilaatikon perusraaka-aineena on keräkaali, jonka joukkoon sekoitetaan jauhelihaa, sipulia, riisiä ja mausteita. Paras kaalilaatikko syntyy, kun malttaa antaa laatikon hautua riittävästi.

Torstai

Pähkinäiset kyssäkaalipihvit

30-60 min
0

Kokeile vaihteeksi kyssäkaalia. Pähkinäiset kyssäkaalipihvit on helppo tehdä. Kasvispihveissä kaali saa seurakseen porkkanaa. Reilu nokare smetanaa sekä pähkinäjauhe takaavat mehevyyden.

Perjantai

Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka

yli 60 min
4

Fetajuustoinen linssi-punajuurivuoka on syksyn helppo uuniruoka. Makeaksi paahtuneet punajuuret, rapea lehtikaali ja suolainen juusto ovat ihania yhdessä.

Lauantai

Mummolan hapankaalikeitto

yli 60 min
8

Hapankaalikeitto on maukas ja lämmittävä ruoka, jonka voi tehdä myös porsaan lavasta tai etuselästä. Katso tästä maukkaan keiton resepti!

Sunnuntai

Lammas-kaalikääryleet

yli 60 min
24

Lammas-kaalikääryleet täytetään lampaan jauhelihalla ja sienillä. Kaalikääryleiden täytteeseen voi käyttää riisin sijasta ohrasuurimoita. Vaihteluksi pikkukääröille voit tehdä aineksista vuokaan leviteltyihin kaalinlehtiin kietaistun murekerullan.

Jälkiruoka

Helppo puolukkapiirakka

yli 60 min
15

Helppo puolukkapiirakka on perinteinen marjapiirakka, jossa on rapea murotaikinapohja ja mehevä puolukkatäyte. Tarjoile puolukkapiirakka vaniljajäätelön tai jogurttikastikkeen kera.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Viikon ruokalista vko 36: Syksyn parhaat kaaliruoat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X